Podpisali pogodbo za ureditev manjkajočih kolesarskih povezav v Ljutomeru

Ocenjena vrednost projekta znaša skupaj 282.579,38 evra, uredile pa se bodo kolesarske povezave na relaciji Rajh Nade ulica - Ulica Slavka Osterca - Prešernova ulica

Prlekija-on.net, sreda, 25. julij 2018 ob 11:18
Podpis pogodbe za ureditev kolesarskih povezav

Podpis pogodbe za ureditev kolesarskih povezav

V sredo, 25. julija, je v županatu Mestne hiše v Ljutomeru, potekala novinarska konferenca, kjer sta županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in Peter Prša v imenu Nograda podpisala pogodbo za ureditev manjkajočih kolesarskih povezav v Ljutomeru.

Občina Ljutomer je meseca novembra 2017 projekt Ureditev manjkajočih kolesarskih povezav v Ljutomeru prijavila na javni razpis Ministrstva za infrastrukturo. Pogoj razpisa je bil, da se ukrep izvede znotraj mestnega naselja, zato je bila prijavljena ureditev manjkajoče kolesarske povezave na relaciji Rajh Nade ulica - Ulica Slavka Osterca - Prešernova ulica. Vloga je bila ugodno rešena, sklep o dodelitvi sofinancerskih sredstev je bil izdan 9. februarja 2018, pogodba z ministrstvom je bila podpisana 29. maja 2018.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz kohezijskega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi št. 4: Trajnostna raba in proizvodnja energije in pametna omrežja.

Ocenjena vrednost projekta znaša skupaj 282.579,38 evra. Nepovratna sredstva so bila pridobljena v višini 65.107,51 evra. Sofinancirajo se upravičeni stroški v višini največ do 85%, to pomeni od stroškov izgradnje kolesarske steze. Stroški ureditve pločnika so v celoti strošek proračuna Občine Ljutomer.

Občina Ljutomer je javno naročilo za izbiro izvajalca gradbenih del za izgradnjo kolesarske steze in pločnika v Ljutomeru objavila na portalu javnih naročil 11. junija 2018. Odpiranje ponudb je bilo izvedeno dne 2. julija 2018. Svojo ponudbo so oddali trije ponudniki.

Sklep o izbiri najugodnejšega izvajalca del je bil izdan 11. julija 2018, kot najugodnejši ponudnik je bil izbran Nograd d.o.o., Petrova ulica 41, Hotiza, 9220 Lendava in sicer za vrednost 271.629,96 evra. Dela bodo izvajali skupaj s podizvajalcem Komunalnim podjetjem Ormož d.o.o., Hardek 21c, 2270 Ormož. Po podpisu izvajalske bo sledil uvod v delo in pričetek del. Rok končanja je predviden najpozneje do konca novembra 2018.

Strokovni in finančni nadzor nad investicijo bo izvajal Gradal, Bojan Sekereš s.p., Trg ljudske pravice 10, 9220 Lendava. Stroški nadzora bodo znašali 4.270,00 evrov. Projektno dokumentacijo za predmetno investicijo je izdelal BNG, Bojan Safran s.p., Kapelski Vrh 14, 9252 Radenci. Stroški so znašali 17.690,00 evrov.

Varnostni načrt je izdelal Daing d.o.o., Krožna ulica 5, 9231 Beltinci, kateri bo izvajalec tudi koordinacije varstva pri delu na gradbišču.

V sklopu investicije se bosta uredila obojestranska kolesarska steza in pločnik v dolžini 850 metrov (na vsaki strani regionalne ceste po 425 metrov). Urejena bo tudi javna razsvetljava, prečkanja čez regionalno cesto ter uvozi v Ulico generala Maistra in Ulico Viktorja Kukovca, kateri bodo skladno z zahtevami razpisa dvignjeni in bodo dajali prednost kolesarjem pred avtomobili. V sklopu investicije bosta postavljena še dva števca za kolesarje, ki bosta spodbujala samo kolesarjenje, po drugi stani pa bosta pridobivala podatke, ki jih bo Občina Ljutomer lahko koristno uporabila.



Več v Gospodarstvo