Nemčavci imajo čudovit športno-rekreacijski center

Ob svečani otvoritvi prenovljenega ŠRC Nemčavci, tudi zanimiva nogometna tekma

Prlekija-on.net, petek, 27. julij 2018 ob 07:55
ŠRC Nemčavci

ŠRC Nemčavci

Nekako v okviru praznovanja letošnjega občinskega praznika MO Murska Sobota, so posebno zadovoljstvo doživeli prebivalci primestne KS Nemčavci, kjer v 85 gospodinjstvih živi okoli 300 ljudi. V kompleksu vaško-gasilskega doma in ŠRC Nemčavci, tik ob regionalki, ki iz Murske Sobote vodi proti madžarski meji, je namreč potekala slovesna otvoritev Športno rekreacijske turistične točke Nemčavci. Gre za projekt, ki so ga pridobili iz programa LAS (Lokalna akcijska skupina) Goričko 2020 in ga financira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja - Evropa investira v podeželje. S položitvijo umetne trave na bivšem teniškem igrišču so v Nemčavcih tako pridobili eno igrišče za tenis in večnamensko igrišče za košarko, rokomet, odbojko in mali nogomet. Prednost umetne trave pred opečno podlago, ki je bila prej na teniškem igrišču, je predvsem v vzdrževanju in možnosti uporabe skozi celo leto.

Tokratno slovesnost so sicer pripravili Svet KS Nemčavci, ŠRD Nemčavci in MO Murska Sobota, zato so jo združili tudi z dnevom KS Nemčavci. Slavnostni govornik na prireditvi je bil soboški župan dr. Aleksander Jevšek, ki je pohvalil iniciativo krajanov Nemčavcev, saj so iz nekoč zapuščenega območja, kjer je bila opekarna, s pomočjo občine ustvarili zelo privlačno športno, rekreacijsko, turistično in družabno točko, ki ima poleg že omenjenih terenov tudi kolesarsko počivališče, prostor za piknik, možnost igranja šaha na prostem, vrtnega oziroma ruskega kegljanja, metanja konjskih podkev, balinanja na pesku, tu pa so tudi igrala za otroško zabavo najmlajših. Tako bo lepo urejen ŠRC domačinom, okoliškim prebivalcem in obiskovalcem v prihodnje nudil možnost za gibanje ter aktivno preživljanje prostega časa. Otvoritveni trak sta skupaj prerezala soboški župan Jevšek in predsednik ŠRD Nemčavci Dejan Burnik, samo odprtje pa so popestrili trije padalci Aero kluba Murska Sobota. Njihovo početje je bilo zaradi visoke ograje in množice ljudi pred njo precej nevarno, a so ga na srečo vsi spretno prestali.

Župan Jevšek je ob tej priložnosti še posebej izpostavil pomen vlaganja v infrastrukturo primestnih naselij za kakovost življenja občank in občanov ter priznal, da so pri realizaciji načrtov v veliko pomoč predsedniki krajevnih skupnosti. Ob tem je dodal, da na območju Nemčavcev v prihodnosti sledi še izgradnja povezovalne ceste z Markišavci. Predsednik KS Štefan Barbarič je opisal zgodovinski potek gradnje Športno rekreacijske turistične točke, predsednik odbora LAS Goričko 2020 Ludvik Novak pa je poudaril, da so iz prejšnjega obdobja iz tega razpisa pridobili 650 tisoč evrov, ki se že s pridom izkoriščajo v različnih investicijah. Strokovni sodelavec LAS Goričko 2020 Jasmin Kukec je povedal, da je bil ukrep za sanacijo teniškega igrišča in zamenjavo z umetno travo, na katerega se je prijavila KS Nemčavci, vreden okrog 200 tisoč evrov. Eden najstarejših nekdanjih nogometašev Mure, ki je tudi tokrat nastopil na eksibicijski tekmi, 72-letni Evgen Podlesek, ki že dolga leta živi v Gornji Radgoni, a se rad vrača na rojstno grudo, se je spomnil, kako so pred natanko šestimi desetletji, ob pomoči nekdanjega priljubljenega profesorja Evgena Titana, sami "gradili" prvo nogometno igrišče, na mestu kjer je tudi danes, in sicer na območju, kjer je leta 1957 v stečaj šla tamkajšnja opekarna.

Po svečanosti je v ŠRC Nemčavci sledila še pogostitev z druženjem za množice obiskovalcev, katere je zabaval Duo nostalgija. Ob tem je bila odigrana tekma nekdanjih nogometašev Mure (kot gost je nastopil tudi soboški župan Jevešk) in igralcev malega nogometa iz Nemčavcev, ter prikaz košarkarske igre in ruskega kegljanja. Na omenjeni nogometni tekmi, kjer smo spremljali veliko zanimivih nogometašev in lepih preigravanj, so v prvem polčasu bili boljši bistveno mlajši člani KMN Nemčavci, ki so vodili 2:0. Drugi polčas so dobili nekdanji Muraši pri katerih je blestel Fabijan Cipot, ki so ga dobili 3:1, in ker je bilo na koncu izenačeno, so v streljanju kazenskih strelov bili boljši izkušenejši, nekdanji nogometaši Mure.

Muraši - KMN Nemčavci 7:5 (3:3, 0:2)
Strelci iz igre: Oskar Horvat, Fabjan Cipot, Dušan Bencik; Mitja Ferencek, Štefan Klemenčič, Aleš Polanšek.
Muraši: Evgen Podlesek, Aleksander Jevšek, Jože Horvat, Oskar Horvat, Štefan Horvat, Vojko Horvat, Fabijan Cipot, Štefan Kozar, Dušan Bencik.
KMN Nemčavci: Igor Celec, Aleš Polanšek, Damir Recek, Aljoša Bencik, Robi Kozar, Beno Škerlak, Uroš Kozar, Mitja Ferencek, Štefan Klemenčič.



Več v Šport