Število vozil, izločenih iz prometa na pomurski in podravski avtocesti, je zaskrbljujoče

Več kot polovica kontroliranih voznikov tovornih vozil je kršila cestno prometne predpise

Prlekija-on.net, petek, 27. julij 2018 ob 14:38
Zaradi ugotovljenih kršitev so izločili kar 18 vozil

Zaradi ugotovljenih kršitev so izločili kar 18 vozil

Na območju Policijske uprave Maribor so v četrtek, 26. 7. 2018, med 7. in 14. uro izvajali poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju kršitev voznikov tovornih vozil in avtobusov, po metodologiji »Morska deklica«. Gre za obliko poostrenega nadzora, pri kateri je poudarek namenjen celoviti kontroli tovornih vozil in avtobusov, ki ga zraven Policije opravljajo tudi drugi državni organi - Inšpektorat Republike Slovenije za infrastrukturo in Finančna uprava Republike Slovenije.

Nadzor so izvajali na podravski avtocesti A4 in pomurski avtocesti A5. V času nadzora so opravili celovito kontrolo 37 tovornih vozil in 7 avtobusov, kršitve predpisov pa so ugotovili kar pri 20 voznikih tovornih vozil. Ugotovljene so bile 3 kršitve povezane s počitki in odmori voznikov tovornih vozil, 16 kršitev voznikov tovornih vozil, ki so se nanašale na preobremenitev vozila, 5 kršitev neuporabe varnostnega pasu in 2 kršitvi ob prevozu nevarnega blaga. Vzporedno so v času nadzora kontrolirali tudi nekaj potnikov osebnih vozil in ob tem ugotovili 2 kršitvi Zakona o orožju (pri dveh voznikih osebnih avtomobilov tujih registrskih številk sta bili najdeni teleskopski palici, katere posest je prepovedana).

Zaradi ugotovljenih kršitev so, da so zagotovili varno odvijanje cestnega prometa, iz prometa izločili več kot polovico vseh kontroliranih voznikov tovornih vozil oz. kar 18.



Več v Črna kronika