»Fortunaši« lahko brezskrbno počitnikujejo

Uspešno polletno delovanje prijateljske skupine

Filip Matko Ficko, petek, 27. julij 2018 ob 14:46
Na likovni razstavi na Petanjcih z direktorico Matejo Hauser

Na likovni razstavi na Petanjcih z direktorico Matejo Hauser

Članice in člani prijateljske skupine (skupine starih ljudi za samopomoč) Fortuna, ki deluje v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so se »porazgubili« po dopustniških dejavnostih, kajti konec šestega meseca so zaključili polletno uspešno sezono svojega delovanja. Za zaključek so se ohladili s hladno sladico v Slaščičarni Tropicano v Radencih in nekateri so se odpravili na dopust, nekateri pa kar niso opustili počitniških dejavnosti.

Tako se ob torkih in četrtkih popoldne v DOSOR-ju vključujejo pri metanju »hudičevih podobic« (igranju kart) taroka in šnopsa, obiskujejo poletne zabavne prireditve »DOSOR-jeve Vetrnice«, sodelujejo pri tradicionalnih karaokah ter klepetih s stanovalkami in stanovalci tega doma na DOSOR-jevi poletni terasi. So aktivno zraven pri organizaciji seniorskih večerov vsak tretji četrtek v mesecu.

Iz njihovega polletnega poročila o opravljenih aktivnostih pa lahko ugotovimo, da so se na pogovornih srečanjih ob sredinih popoldnevih srečali sedemnajstkrat ter imeli enkrat ustvarjalno delavnico ter dva sprehoda, bili so torej skupaj 25 ur na dvajsetih srečanjih. Toda to še ni vse. Poleg rednih srečanj ob sredah popoldne so opravili še enajst drugih aktivnosti (priprava razstave znamk, pogovor ob čaju na 8. februar, organizirali pustovanje v domu, praznovanje 8. marca, obisk sejma Medical v Gornji Radgoni, bili na slovesnosti ob Dnevu upora, obiskali Vrt spominov in tovarištva na Petanjcih, obiskali likovno razstavo na Meleh, obiskali članico na domu ter bili na otvoritvi likovne razstave člana skupine na Petanjcih). Teh aktivnosti je bilo še enajst in torej so evidentirali kar 55 skupaj prebitih ur na 31 dejavnostih.
Omenimo lahko še vsebine njihovih pogovorov ob sredah: o Svetovnem dnevu boja proti kajenju, o Mednarodnem dnevu materinskega jezika, o Svetovnem dnevu redkih bolezni, o Dnevu zmage, o Dnevu mladosti, o skrbi za lastno zdravje ter o Svetovnem dnevu poezije.



Več v Kultura in izobraževanje