V uvod 62. praznika Občine Ljutomer 12. festival veteranskih godb Slovenije

V soboto se je na Glavnem trgu v Ljutomeru zbralo sedem izvrstnih godb, ki so zbrane razvajale s svojimi mojstrovinami več kot dve uri

Prlekija-on.net, nedelja, 29. julij 2018 ob 10:25
12. srečanje veteranskih godb Slovenije

12. srečanje veteranskih godb Slovenije

V uvod 62. praznika Občine Ljutomer je prleška prestolnica gostila 12. festival veteranskih godb Slovenije. V soboto, 28. julija, se je na Glavnem trgu v Ljutomeru zbralo sedem izvrstnih godb, ki so zbrane razvajale s svojimi mojstrovinami več kot dve uri.

Poleg Prleške godbe Društva upokojencev Ljutomer z dirigentom Janko Škrajnarjem so nastopili Godba veteranov UTŽO Žalec (dirigent Marko Repnik), Godba veteranov Gambrinus Laško (dirigent Ivan Medved), KD Mengeška godba (dirigent Janez Per), Godba veteranov Univerze za 3. življenjsko obdobje Velenje (dirigent Aljoša Pavlinc), Godba veteranov Štajerske (dirigent Ervin Hartman) in KD Godba ljubljanskih veteranov (dirigent Jurij Cizej).

Festival veteranskih godb v Ljutomeru je poleg številnih obiskovalcev spremljal tudi prleški skladatelj Emil Glavnik. Ob tej je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, podelila posebno zahvalo za več kot 70-letno udejstvovanje v glasbi in za 12. organizacijo festivala veteranskih godb Slovenije dirigentu domače zasedbe Janku Škrajnarju.



Več v Kultura in izobraževanje