Srečali so se šolniki OŠ Videm ob Ščavnici, letniki 1951

Prišli sta tudi učiteljici Marija in Rozina

Prlekija-on.net, nedelja, 29. julij 2018 ob 14:19
Srečanje učencev OŠ Videm, letnikov 1951, je bilo sila veselo in razigrano

Srečanje učencev OŠ Videm, letnikov 1951, je bilo sila veselo in razigrano

Sončna in vroča sobota, zadnja v letošnjem juliju, je bila pravšnji dan za 5. srečanje nekdanjih učencev OŠ Videm ob Ščavnici (sedaj OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici), ki so rojeni leta 1951. Nadvse prijetnega srečanja, ki ga je organiziral Ivan Weindorfer, se je udeležila dobra tretjina nekdanjih učenk in učencev, ki so osnovnošolske klopi greli med leti 1958/65. Srečanje se je začelo s sveto mašo, ki jo je, za pokojne in žive učence, v farni cerkvi Sv. Jurija, daroval duhovni pomočnik Mirko Rakovec. Del srečanja so namenili tudi obisku pokopališča pri Svetemu Juriju, kjer so se poklonili spominu pokojnim sošolcem. Med njimi je tudi nedavno umrli Vlado Kocuvan, ki je bil organizator preteklih tovrstnih srečanj.

Osrednji in zaključni del srečanja je potekal v Gostilni Šenekar v Spodnjih Ivanjcih, kjer so si udeleženci imeli kaj povedati. Za veselo razpoloženje je poskrbel harmonikar in pevec Robi Majerič, z njim pa so zapeli tudi nekateri udeleženci. Skratka, bilo je zelo veselo in razigrano. Kot nam je povedal organizator srečanja, Ivan Weindorfer, se je od 66, koliko jih je bilo v dveh razredih, udeležilo 23 učencev, ter dve učiteljici Rozina Kraner in Marija Simonič. S svojim obiskom na zaključnem delu srečanja, jih je počastil tudi domači župnik Boštjan Ošlaj. Weindorfer je tudi povedal, da so se doslej srečavali vsakih 5 let, prihodnje srečanje, pa bo čez tri leta, saj se sošolci starajo in jih je vedno manj. »To srečanje mi veliko pomeni. Ob tem se nam obudijo spomini na otroštvo, ko smo kot otroci bili brez skrbi. Pot v šolo nas je vodila po bližnjicah, ki smo jih poleti prehodili bosi. Srečanje z učenci, s katerimi smo osem let preživeli v šolskih klopeh, je res lepo doživetje.« nam je povedala ena izmed udeležencev srečanja Cilika Kocuvan iz Sovjaka.

Foto: Ludvik Kramberger



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno