Mladi rokometaši na čelu z najobetavnejšo ormoško generacijo mladinski evropski prvaki

Za reprezentanco so zaigrali Ormožani Tilen Kosi (kapetan), Miha Kavčič, Dominik Ozmec, Gašper Horvat in Tinček Hebar, selektor pa je Saša Prapotnik

Prlekija-on.net, nedelja, 29. julij 2018 ob 20:00
Zlati Ormožani, foto: RK Jeruzalem Ormož

Zlati Ormožani, foto: RK Jeruzalem Ormož

Slovenski rokometni mladinci so v polni dvorani Zlatorog v Celju z 31:30 premagali favorizirano Francijo. Slovenci so v finalu mladinskega evropskega prvenstva v 2. polčasu prešli v vodstvo in v napetih zadnjih minutah ohranili prednost za zgodovinsko zlato, saj so na domačih tleh prvič osvojili zlato na EP-ju do 20 let v rokometu.

Barve državne reprezentance so zastopali tudi fantje iz najobetavnejše ormoške generacije letnika 1998 in mlajši, ki so v preteklosti serijsko zbirali zlate, srebrne, bronaste kolajne na državnih prvenstvih letnikov 1996, 1997, 1998 in 1999 ter osvojili številne turnirje po tujini. Za reprezentanco so zaigrali Ormožani Tilen Kosi (kapetan), Miha Kavčič, Dominik Ozmec, Gašper Horvat in Tinček Hebar, ki so ponovno potrdili svoj talent na velikem tekmovanju.

Reprezentanco vodi prav tako Ormožan in trener ormoškega Jeruzalema Saša Prapotnik.

Sprejem za ormoške rokometaše in njihovega trenerja pripravljajo v sredo, 1. avgusta, ob 18. uri v ormoškem gradu.

Slovenija - Francija 31:30 (15:16)
5.400; Ocvirk 11, Horžen in Kotar po 6, Kosi 5, Kavčič, Rozman in Novak po 1; Vileminot 6, Gaudin 5, Prandi in Brouzet po 4, Nahi 3., Damiani 2, Kempf in Poyet po 2, Bos in Tribillon po 1.



Več v Šport