Krajevna skupnost Cven praznuje

70-letnica zgraditve Zadružnega doma na Cvenu. Na Cvenu, Moti, Zg. in Sp. Krapju pa imajo tudi novo pridobitev in sicer novo kanalizacijsko omrežje.

Sara Vinkovič, nedelja, 29. julij 2018 ob 21:15
70-letnica zgraditve Zadružnega doma na Cvenu in novo kanalizacijsko omrežje

70-letnica zgraditve Zadružnega doma na Cvenu in novo kanalizacijsko omrežje

Sobota, 28. julija je bila za krajane KS Cven, prav posebna sobota. Praznovali so okroglo, 70-letnico zgraditve Zadružnega doma na Cvenu, na Cvenu, Moti, Zg. in Sp. Krapju pa imajo tudi novo pridobitev in sicer novo kanalizacijsko omrežje.

Začetek praznovanja so odprli člani društva Johann-Janez Puch, ki so se zapeljali do gasilskih domov po vseh štirih vaseh, ob 19. uri pa so se vsi skupaj zbrali na slovesnosti v Zadružnem domu na Cvenu.

Vse navzoče je najprej pozdravil predsednik KS Cven, Samo Škrget. Nato je na oder stopila županja občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki je na kratko povedala o novem kanalizacijskem sistemu, nato pa tudi podelila zahvale tistim, ki so bili v KS Cven najbolj zaslužni, da je gradnja sistema potekala, kot bi morala. Zahvale županje so prejeli Emil Maučec, Miran Jakhelj, Boris Kolman, Robert Magdič, Anton Marinič in Samo Škrget, priznanja županje pa Saša Polajnar in Boro Zemljak.

Predsednik KS Cven pa seveda ni pozabil na županjo in ji tudi podelil zahvalo KS Cven za posebne zasluge pri izgradnji kanalizacijskega sistema v KS Cven.

Prireditev se je nadaljevala v duhu praznovanja 70. letnice Zadružnega doma. Na oder je stopil dr. Miran Puconja, ki je na hitro povzel zgodovino doma, nato pa je predsednik KS Cven podelil zahvale najbolj prizadevnim krajanom, ki so v zadnjih letih veliko pripomogli k boljšemu življenju v KS Cven.

Zahvale so prejeli Andrej Marinič iz Cvena za dolgoletno nesebično pomoč ŠD Cven in za pomoč pri vzdrževanju športnega parka Cven, Zoran Kosi iz Cvena za dolgoletno udejstvovanje na športnem in kulturnem področju v KS, Maja Velnar iz Zg. Krapja za tvorno delovanje na področju humanitarne dejavnosti v KS in za dolgoletno delovanje pri PGD Zg. Krapje, Zlatko Rajh iz Sp. Krapja za uspešno delovanje DGD Sp. Krapja in pri razvoju KS Cven, Melita Lihtenvalner iz Sp. Krapja za aktivnosti v vaški skupnosti, pri gasilstvu in v KD cven, Peter Žibrat iz Mote za aktivno delovanje na kulturnem in športnem področju v KS in 
Franc Rošker iz Mote za zasluge pri razvoju KS Cven ter za uspehe in dosežke v gasilstvu.

Prireditev so popestrili člani KD Cven; Darko Sever na harmoniki, cvenski oktet, otroci iz POŠ Cven in folklorna skupina KD Cven. Prireditev je vodila Olga Majcen.

Vsi navzoči so se po uradni slovesnosti preselili pred Zadružni dom, kjer je potekala uradna otvoritev kanalizacijskega omrežja v naseljih Zgornje Krapje, Spodnje Krapje, Mota in Cven.

Po uradnem delu pa je obiskovalce v šotoru čakal brezplačen bograč in zabava z ansamblom Jeruzalem.



Več v Gospodarstvo