Ljutomerske debaterke aktivne tudi v počitniških dneh

Maturantki Lora Gržin in Hana Rakuša ter dijakinja 3. letnika Urška Filipič so se udeležile debatnega turnirja v Pragi

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. julij 2018 ob 12:12
Ljutomerske debaterke v Pragi

Ljutomerske debaterke v Pragi

Maturantki Lora Gržin in Hana Rakuša ter dijakinja 3. letnika Urška Filipič so se udeležile debatnega turnirja v Pragi. Gre za enega največjih turnirjev do sedaj, saj je na njem sodelovalo 63 ekip iz 23 držav. Udeleženci so prihajali iz Bosne in Hercegovine, Kanade, Kitajske, Češke, Danske, Nemčije, Hong Konga, Indije, Italije, Izraela, Japonske, Litve, Mehike, Nizozemske, Nove Zelandije, Peruja, Romunije, Slovaške, JAR, Južne Koreje, Tajvana, Turčije in seveda Slovenije.

Turnir je bil impromptu, kar pomeni, da so debaterji trditev izvedeli 1 uro pred debato in se nanjo pripravljali brez pomoči mentorjev, drugih debaterjev ali tehnologije. Ljutomerske debaterke so zmagale 4 debate od šestih in se tako uvrstile v izločilne boje turnirja. Tam so po tesni debati in rezultatu 2 : 1 izgubile proti ekipi iz Kanade in dosegle končno 17. mesto.
Praški turnir so dijakinje izkoristile za poglabljanje debatnega znanja, sklepanje novih prijateljstev, spoznavanje novih kultur in seveda za ogled glavnega mesta Češke.

Vendar ne bodo počivale. Urška Filipič avgusta že potuje v Združene države Amerike, kjer bo v družbi vrstnikov iz evropskih držav sodelovala v delavnicah, usmerjenih v sprejemanje drugačnih kultur, pridobivanje vodstvenih veščin in medijsko opismenjevanje.



Več v Kultura in izobraževanje