Policisti zasegli ukradena kolesa, za dve še iščejo lastnika

Kriminalisti in policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil pri čemer jim do zdaj še ni uspelo ugotoviti lastnikov dveh zaseženih koles

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. julij 2018 ob 20:59
Zaseženi kolesi za kateri še policistom ni uspelo najti lastnikov

Zaseženi kolesi za kateri še policistom ni uspelo najti lastnikov

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Murska Sobota so med izvajanjem nalog policije zaustavili in kontrolirali dva državljana Madžarske, pri čemer je bilo med samo kontrolo ugotovljeno, da posedujeta štiri kolesa višjega cenovnega razreda, za katera pa nista vedela pojasniti izvora oz. dokazati lastništvo. Ker je bilo na območju PU Murska Sobota v zadnjem mesecu prijavljenih več tatvin koles so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota osumljenima odvzeli prostost in kolesa tudi zasegli.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da dve kolesi izvirata iz kaznivih dejanj tatvine, ki se je zgodila na območju Moravskih Toplic. Kolesi sta bili vrnjeni oškodovancema. Prav tako obstaja utemeljen sum, da sta osumljena v noči iz 20. 7. 2018 na 21. 7. 2018 izvršila tatvino štirih koles, višjega cenovnega razreda. Osumljena sta bila zaradi suma storitve treh kaznivih dejanj velike tatvine dne 28. 7. 2018 privedena k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zanju odredil pripor.

Kriminalisti in policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil pri čemer jim do zdaj še ni uspelo ugotoviti lastnikov dveh zaseženih koles in sicer:

 

  • Moško kolo znamke MERIDA, črno bele barve - najdeno v vozilu
  • Moško kolo znamke SCOTT, oranžne barve - najdeno v vozilu.

 

V kolikor bi kolesi prepoznali se oglasite na Policijski postaji Murska Sobota oz. najbližji policijski postaji ali pokličite št. 113.



Več v Črna kronika