V Veržeju bodo obnovili Kolodvorsko ulico in izgradili pločnik

Z realizacijo investicije se bodo izboljšale vozne razmere na eni najpomembnejših lokalnih cest v občini, bistveno se bo povečala varnost uporabnikov ceste in zmanjšale težave z meteornimi vodami v tej ulici

Prlekija-on.net, torek, 31. julij 2018 ob 10:25
Podpis pogodbe

Podpis pogodbe

Župan Občine Veržej Slavko Petovar je v ponedeljek, 30. julija, podpisal gradbeno pogodbo za obnovo Kolodvorske ulice in izgradnjo pločnika v Veržeju z izbranim izvajalcem AGM Zemljak d.o.o. iz Cvena, ki je skupaj s partnerjem Asfalti Ptuj d.o.o. predložil skupno ponudbo.

Občina Veržej je v mesecu marcu preko portala javnih naročil pričela s postopkom javnega naročila. Na podlagi prejetih ponudb in preveritve ponudb in ponudnikov, je bila v mesecu juniju sprejeta odločitev, da se javno naročilo odda najugodnejšemu ponudniku v skladu z razpisom.

V okviru investicije bo rekonstruirana obstoječa cesta, ki bo obsegala izvedbo novega asfalta skupaj s spodnjim ustrojem cestišča v dolžini 435 m, izgradnjo meteorne kanalizacije in pločnika v dolžini 435 m. Pogodbena vrednost celotne investicije znaša 172.471,36 EUR. Izvajalec bo z deli pričel predvidoma v prvi polovici meseca avgusta. Sočasno bo izvedena tudi obnova fekalne kanalizacije na tem območju, družba Telemach d.o.o. pa bo pripravila kabelsko kanalizacijo za optično omrežje.

Z realizacijo investicije se bodo izboljšale vozne razmere na eni najpomembnejših lokalnih cest v občini, bistveno se bo povečala varnost uporabnikov ceste in zmanjšale težave z meteornimi vodami v tej ulici.



Več v Gospodarstvo