Opojne vonjave z dvorišča doma starejših občanov

Stanovalci radgonskega DSO spet navdušeni nad tradicionalne poletnem pikniku

Prlekija-on.net, petek, 3. avgust 2018 ob 09:20
Piknik v DSO Gornja Radgona

Piknik v DSO Gornja Radgona

Kljub veliki vročini, katero zlasti starejši ljudje nekoliko težje prenašajo, se v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona vrstijo različne prireditve in dogodki, med katerimi je tudi tradicionalni domski piknik na dvorišču pri vodometu. Notranje dvorišče nudi ob piknikih in drugih dogodkih tudi prijetno senco, in so stanovalci doma, skupaj s svojci, zaposlenimi in prostovoljci preživeli sproščen popoldan ob dobrotah z žara. Tako so se iz prijetne sence domskega dvorišča širile opojne vonjave po čevapčičih, ražnjičih in drugih dobrotah.

"Stanovalcem našega Doma v okviru pestre palete vsebin ponujamo razne kulturne in družabne dogodke. Med slednje spadajo tudi domski pikniki, ki jih prirejamo od spomladi pa vse do jeseni, ko nam vreme omogoča druženje na prostem. Vzdušje je zmeraj prijetno in stanovalcem se ob odlični hrani in osvežilni pijači pridružijo še svojci, prostovoljci ter zaposleni. Skupaj zapojemo in zaplešemo, predvsem pa klepetamo in obujamo spomine", nam je razložila strokovna vodja DSO Gornja Radgona, Eva Žula.

Dodala je, da bodo na naslednjem tovrstnem pikniku, lahko pekli še koruzo, le da je ne bo potrebno »rabutati«, saj jo vsako leto na piknik prinesejo zaposleni, ki jo sami pridelajo doma. Jeseni pa se njihovi stanovalci že veselijo trgatev, na katerih se ob obiranju grozdja družijo z najmlajšimi sosedi, otroci Vrtca Manko Golar. Sicer pa, so vsa tovrstna druženja stanovalcev, njihovih svojcev, zaposlenih in drugih udeležencev, nadvse pomembna oblika medgeneracijskega sodelovanja, ki krepi socialno mrežo ter ugodno vpliva na razpoloženje vseh sodelujočih. "Dobro počutje, zadovoljstvo in prijazni medsebojni odnosi pa naj bodo še v naprej stalnica življenja v DSO, ki je pred nekaj meseci praznoval deseto obletnico obstoja", je dodala Eva Žula.



Več v Družabno