Številne stojnice in nora zabava na Prleškem sejmu

Več tisoč obiskovalcev se je sprehodilo med številnimi stojnicami, popoldan pa so zbrane zabavali Werner in Legija band, Nika Zorjan in Legija band, BQL in skupina Kingston

Prlekija-on.net, nedelja, 5. avgust 2018 ob 14:331
Prleški sejem 2018

Prleški sejem 2018

V soboto, 4. avgusta, se je v Ljutomeru odvijal tradicionalni Prleški sejem, ki vsako leto ustvari nepozabno vzdušje zabave, doživetij in veselja v mešanici kulinarike, sejmarstva in tradicionalnih obrti. Številni obiskovalci so se tudi letos lahko sprehodili med stojnicami na prostornem Glavnem trgu po tematskih avenijah vina, domače obrti, domačih dobrot, društev, obrtništva in podjetništva, bižuterije in bolšjaka.

Prleški sejem iz zraka

Posebna skrb je bila namenjena tudi aktivnostim in delavnicam za otroke, saj so pekli prleško gibanico, potekala je delavnica poslikave obraza, iskali pa so tudi gusarski zaklad.

Nekaj besed so pred uradnim odprtjem povedali županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, predsednik Turistične zveze Slovenije, Peter Misja in predsednik Pomurske turistične zveze, Uroš Kamenšek, vse pa so nagovorili še predstavniki pobratenih občin Fulnek in Užice. Na odru se je skozi celoten sejem odvijal bogat kulturni program, nato pa so zbrane zabavali Werner in Legija band, Nika Zorjan in Legija band, BQL ter skupina Kingston, ki so poskrbeli za nor žur in zaključek sejma.

Pri Prlekija-on.net tokrat nismo izdelovali fotografij neposredno na sejmu, kot je to bilo običajno zadnjih osem let, smo pa letos imeli stojnico, kjer je bilo možno kupiti izdelke Jas sen Prlek/Prlečka in še kaj. Vsem, ki ste se ustavili na naši stojnici, se zahvaljujemo, tudi s tem pomagate, da portal še naprej deluje.

Iz sejma smo se javljali tudi v živo, kar si lahko ogledate v spodnjih videih.



Več v Družabno