Na slavnostni prireditvi ob 62. prazniku Občine Ljutomer županja podelila priznanja

Na prireditvi je županja podelila nagrade in priznanja zaslužnim občanom, podjetjem in organizacijam

Prlekija-on.net, nedelja, 5. avgust 2018 ob 19:16
Slavnostna prireditev ob občinskem prazniku

Slavnostna prireditev ob občinskem prazniku

V petek, 3. avgusta, je v Domu kulture v Ljutomeru potekala slavnostna prireditev ob 62. prazniku Občine Ljutomer. Na proslavi je v besedi in sliki bilo prikazano opravljeno delo v minulem letu. Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je ob tem med drugim povedala, da je "ponosna, da zaključujemo z realizacijo prioritet, ki smo jih vedno znali in zmogli dogovoriti na naših srečanjih - na zborih občanov, zborih krajanov, strateških delavnicah in razgovorih v mestu in na vasi. Zahvala gre občanom, ki so prispevali dragocene ideje, čas in znanje. In vse to se je mnogokrat obrestovalo v pravih rezultatih".

Na prireditvi je županja podelila nagrade in priznanja zaslužnim občanom, podjetjem in organizacijam.

Plaketi z listino in denarno nagrado sta prejela predsednik Krajevne skupnosti Mala Nedelja Viljem Vajda in Folklorna skupina KD Cven za 70 let delovanja, pisna priznanja občinskega sveta pa Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer za 50 let delovanja, Marija Tivadar za dolgoletno aktivno delo na fotografskem področju in Goran Šoster za 20-letno delo na področju regionalnega razvoja Prlekije in razvoja podeželja.

Županjina priznanja pa so prejeli Bioterme Mala Nedelja za izjemen prispevek k razvoju in promociji turizma ter za pridobitev znaka za okolje Evropske unije - okoljske marjetice, Franc Flegerič za dolgoletno prostovoljno delo v gasilstvu in Turistično-kulturnem društvu Babinci ter za prispevek pri izgradnji vaško-gasilskega doma, Nogometni klub Ljutomer ob 70-letnici uspešnega delovanja, Izletniška turistična kmetija Frank-Ozmec iz Slamnjaka za več kot 40-letni prispevek k razvoju turizma ter pridelavi in promociji vrhunskih prleških vin ter Branko Novak za dolgoletno prostovoljno delo na področju civilne zaščite in gasilstva ter za nesebično pomoč občanom ob naravnih in drugih nesrečah.

Za kulturni program na prireditvi so poskrbeli pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer, otroci iz Vrtca Ljutomer in harfistka Astrid Ana Kljun.

Celotno prireditev si lahko ogledate tudi v spodnjem videu.

Foto: Sara Vinkovič



Več v Kultura in izobraževanje