Partnerica udarila partnerja in ga pri tem poškodovala

Po zbranih obvestilih bodo policisti zoper osumljenko na okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. avgust 2018 ob 20:03
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 3. avgusta, ob 10.39 uri so v naselju Ormož obravnavali prometno nesrečo na parkirnem prostoru. Opravljen je bil ogled. Z zbiranjem obvestil nadaljujejo. Po vseh zbranih obvestilih bo izveden ustrezen ukrep.

Ob 11.00 uri so bili obveščeni, da je neznani storilec iz območja bencinske črpalke odtujil kovinski rezervoar z gorivom (20 l). Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 12.30 uri so v naselju Sv. Tomaž obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari in sicer je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval vozilo. Opravljen je bil ogled. Sledi kazenska ovadba. Ob 15.37 uri so v Središču ob Dravi prijeli tri državljane Irana, kateri so državno mejo z republiko Hrvaško prestopili ilegalno. Prav tako je bil prijet tudi voznik, kateri jih je nameraval peljati naprej v notranjost države.

V soboto, 4. avgusta, ob 13:20 uri je oškodovanka iz okolice Ormoža prijavila, da ji nekdanji partner grozi in jo zasleduje. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po ZJRM-1 člen 6/4-1. Ob 19.13 uri so pri Svetem Tomažu obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini. Po sprejeti ovadbi je bilo za osumljenca odrejeno pridržanje, prav tako je bila osumljencu v tej zvezi izrečena prepoved približevanja domačim. Zoper osumljenca bodo na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Ob 19.14 uri so v okolici Ormoža obravnavali dogodek, kjer je pes na javnem kraju ugriznil drugega psa. Obema lastnikoma psov je bil izdan plačilni nalog, ker nista imela primerno zavarovanih živali. Ob 20.19 uri smo v Veliki Nedelji obravnavali prometno nesrečo, kot dogodek, kjer je voznica osebnega vozila zapeljala na javni poti čez rebrasti kovinski jašek in si pri tem poškodovala vozilo.

Ob 20.36 uri so v Cvetkovcih obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer se je partner nedostojno vedel do svoje partnerice. Izdan mu je bil plačilni nalog. Ob 23.44 so v Pavlovskem vrhu obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je partnerica udarila partnerja in ga pri tem lahko telesno poškodovala. Po zbranih obvestilih bodo zoper osumljenko na okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Ob 01.14 je na policijski postaji občan podal prijavo tatvine telefona, do katere je prišlo v Ormožu. Po zbranih obvestilih bodo na okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V nedeljo, 5. avgusta, ob 8:10 uri so na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom predali 3 tujce, kateri so bili prijeti v petek popoldan pri ilegalnem prehodu državne meje. Ob 14:02 uri so bili obveščeni o ovirah na javni poti v naselju Podgorci. Obveščali so pristojne, da so odstranili oviro.

Ob 15.00 uri so na Okrožno sodišče na Ptuju k dežurni preiskovalni sodnici na zaslišanje privedli osumljenca za kaznivo dejanje KD po 308. členu KZ-1. Ob 19:37 uri so bili obveščeni o vklopu požarnega alarma v trgovskem centru v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do vklopa alarma prišlo zaradi tehnične napake na alarmu.

Od 6. 8. do 12. 8. 2018 poteka poostren nadzor cestnega prometa ˮHITROST - SPEEDˮ, ob rednem delu bodo policisti opravljali tudi nadzor prometa s poudarkom predvsem na vožnji pod vplivom alkohola in prekoračitvami hitrosti.



Več v Črna kronika