Na mejnem prehodu odkrili ukradeno vozilo in droge

Čeh je vozil ukradeno vozilo, dva Portugalca in Francozinja pa so posedovali droge - speed, gobice, konopljo, t.i. posiljevalsko drogo, ...

Prlekija-on.net, torek, 7. avgust 2018 ob 11:24
Zasežene droge, foto: PMP Gruškovje

Zasežene droge, foto: PMP Gruškovje

V soboto, 4. avgusta, ob 20.15 je na mednarodnem mejnem prehodu (MMP) Gruškovje v našo državo vstopal 41-letni Čeh. Vozil je osebni avtomobil, znamke Volkswagen Multivan, čeških registrskih številk. V postopku temeljite mejne kontrole je mejni policist ugotovil, da so na vozilu ponarejene identifikacijske označbe oz. številka šasije.

S kriminalistično-tehničnimi opravili so policisti ugotovili izvorno številko šasije in na podlagi nje ugotovili, da je bilo to vozilo leta 2009 ukradeno v Nemčiji. Vozilo so Čehu, ki ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, zasegli.

V vozilu prevažali prepovedano drogo

V nedeljo, 5. avgusta, ob 16.30 pa so na MMP Gruškovje, z osebnim avtomobilom znamke Peugeot 307, francoskih registrskih oznak, iz naše države izstopali trije tuji državljani. Mejni policisti so med postopkom temeljite mejne kontrole, v vozilu, ki ga je vozil 26-letni Portugalec, našli v pulover zavite tri vrečke z belo praškasto snovjo, skupne teže okoli 180 g, za katero sumijo, da so prepovedana droga amfetamini oz. »speed«.

Pri sopotniku, državljanu Portugalske, so med prtljago v nahrbtniku našli manjšo stekleničko z neznano snovjo, za katero je Portugalec povedal, da je v steklenički t.i. posiljevalska droga.

Pri sopotnici, državljanki Francije, so policisti našli tri manjše plastične vrečke, v katerih so bili posušeni rastlinski delci za katere policisti sumijo, da so prepovedana droga konoplja ter mlinček za mletje konoplje in tehtnica. Pri pregledu njene prtljage so v potovalki našli še plastično škatlico z Psihocybin gobicami. Ravno tako so v predalu zadnjih levih vrat, kjer je sedela, našli še dve škatlici s podobnimi prepovedanimi gobicami. Skupno je bilo te prepovedane droge okoli 55 g.

Policisti so jim vse opisane snovi zasegli in poslali na analizo. V kolikor se bodo njihovi sumi, da gre za prepovedane droge potrdili, jih bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.Galerija


Morda vas zanima tudi


Komentarji


Več v Črna kronika

Požar v Radoslavcih

V Radoslavcih zagorelo vejevje

nedelja, 24. marec 2019 ob 07:55
Požar vozila, foto: PGD Gornja Radgona

Na avtocesti zgorelo osebno vozilo

sobota, 23. marec 2019 ob 16:05