Do čelnega trčenja prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročiteljice

V prometni nesreči so umrle tri osebe, 43-letna Ptujčanka ter 82-letni moški in 62-letna ženska iz območja UE Ajdovščina

Prlekija-on.net, sreda, 8. avgust 2018 ob 10:45
Prometna nesreča v Šikolah

Prometna nesreča v Šikolah

V torek, 7. avgusta, kakšnih 15 minut čez 19. uro se je na glavni cesti G2 Slovenska Bistrica - Ptuj, izven naselja Šikole, zgodila huda prometna nesreča, v kateri so umrle tri osebe, dve pa sta se lahko telesno poškodovali.

43-letna Ptujčanka je takrat vozila osebni avtomobil iz smeri Slovenske Bistrice proti Ptuju. Ko je na delu vozišča pripeljala iz daljše ravnine v blagi levi ovinek je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje pričelo njeno vozilo bočno drseti po bankini ob desni strani. Od tam je njeno vozilo bočno drselo preko desnega smernega vozišča na nasprotno, levo smerno vozišče. V tistem trenutku ji je nasproti, iz smeri Ptuja, pravilno pripeljal 65-letni voznik osebnega avtomobila in čelno trčil v desno, bočno stran osebnega avtomobila povzročiteljice.

V trčenju so se povzročiteljica prometne nesreče in oba sopotnika na zadnjih sedežih v drugem vozilu, 82-letni moški in 62-letna ženska, tako hudo poškodovali, da so na kraju nesreče umrli. 65-letni voznik in njegova 64-letna sopotnica na prednjem sedežu sta se v nesreči lažje telesno poškodovala. Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj. Vse štiri osebe, ki so se prevažale v drugem vozilu so doma iz območja UE Ajdovščina. Veh pet udeleženih oseb je med vožnjo uporabljalo varnostne pasove.

Ogleda kraja prometne nesreče so pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča na Ptuju in ob navzočnosti dežurnega državnega tožilca iz ODT na Ptuju, opravili policisti Postaje prometne policije Maribor.

Policisti bodo o prometni nesreči podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

V letošnjem letu je na cestah na območju PU Maribor v 11 prometnih nesrečah umrlo 13 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta so obravnavali 12 prometnih nesreč s smrtnim izidom, v njih pa je prav tako umrlo 13 ljudi.
Morda vas zanima tudi


Komentarji


Več v Črna kronika

Požar v Radoslavcih

V Radoslavcih zagorelo vejevje

nedelja, 24. marec 2019 ob 07:55
Požar vozila, foto: PGD Gornja Radgona

Na avtocesti zgorelo osebno vozilo

sobota, 23. marec 2019 ob 16:05