Tahograf namesto delovnega časa beležil le voznikov počitek

To je bila posledica manipulacije naprave z elektronskim vezjem na digitalnem tahografu. Kazen za samostojnega podjetnika je od 6.000 do 24.000 evrov, za voznika pa od 2.000 do 5.000 evrov.

Prlekija-on.net, torek, 14. avgust 2018 ob 13:00
Manipulacija tahografa

Manipulacija tahografa

Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota so v začetku meseca avgusta na pomurski avtocesti, izven naselja Dragotinci, zaustavili in kontrolirali slovenskega voznika tovornega vozila. Pri kontroli vgrajenega digitalnega tahografa je bilo pri 24-urnem izpisu podatkov aktivnosti voznika ugotovljeno, da tahograf namesto delovnega časa vožnje beleži le voznikov počitek.

Pri pregledu 24-urnih izpisov aktivnosti voznika in prevoženih kilometrih so bili na tahografu, kljub opravljeni vožnji zabeleženi le prevoženi kilometri, kateri so bili ob zaustavitvi isti, kot prejšnji dan, ko je voznik parkiral vozilo. Obstajal je sum, da je enako število prevoženih kilometrov, kljub nadaljnji vožnji posledica manipulacije naprave z elektronskim vezjem na digitalnem tahografu, kar je bilo ugotovljeno in potrjeno na izrednem tehničnem pregledu.

Zoper voznika in samostojnega podjetnika sledi odločba prekrškovnega organa PU Murska Sobota. Kazen za samostojnega podjetnika je od 6.000 do 24.000 evrov, za voznika pa od 2.000 do 5.000 evrov.



Več v Črna kronika