25 let ŠKD Ljutomer-Križevci

25 let Športno kinološkega društva Ljutomer-Križevci

Dejan Razlag, nedelja, 22. avgust 2010 ob 18:57
Skok skozi ognjeni obroč

Skok skozi ognjeni obroč

V nedeljo, 22. avgusta, je Športno kinološko društvo Ljutomer-Križevci na vadbišču v Lukavcih ob svoji 25-letnici delovanja priredilo društveno tekmo in proslavo. Člani društva so se s svojimi štirinožnimi prijatelji predstavili na tekmovanju v poslušnosti, agilityju in teku psov na ukaz v različnih kategorijah ter gledalcem podrobneje predstavili in prikazali izvajanje le-teh.

Najstarejši član društva, Janko Škrobar je s svojim psom Pikijem prikazal tudi različne "cirkuške" točke, od hoje po lestvici do pasjega petja in skoka skozi ognjeni obroč.

Prireditelji so ob proslavi, ki je bil kulturno dopolnjen z vokalno in folklorno skupino ter harmonikaši, najboljšim nastopajočim podelili pokale. Priznanja in nagrade so ob obletnici prejeli številni člani društva za dosedanje uspešno delo, vodstvo društva pa je iz rok predsednika Kinološkega društva Ptuj, prejelo v dar sliko Ptuja. Proslave se je udeležil tudi župan občine Križevci pri Ljutomeru, Branko Belec.

Za pijačo in jedačo je bilo odlično poskrbljeno, za glasbeno zabavo pa je po podelitvi nagrad poskrbel Zet Branko.

Nekaj besed o ŠKD Ljutomer-Križevci

ŠKD Ljutomer - Križevci je bilo ustanovljeno septembra 1985, njen prvi predsednik je bil Tone GERMADNIK; tedanji vodja šolanja pa PRAH Vojko - pomočniki šolanja so bili Silvo LOVRENČIČ, Alojz LOVRENČIČ in Štefan KOLMAN, sočasno sta bila tudi markerja.

Od leta 1988 do 1992 je bil predsednik društva Iztok POTOČNIK. Od leta 1992 naprej je prevzel vodenje društva Silvo LOVRENČIČ pa vse do leta 2007, takrat je prevzel vodenje društva Srečko DUH. Po dveh letih vodenja Srečka je spet prevzel Silvo LOVRENČIČ.

Prvi vadbeni prostor je društvo usposobilo na konjeniškem klubu Ljutomer v Ljutomeru. Preden je društvo lahko pričelo s šolanjem psov je bilo potrebno vložiti veliko prostovoljnega dela, da se je uredil vadbeni prostor za te namene. Ta vadbeni prostor je društvo koristilo od leta 1985 do 1993.

Leta 1993 je društvo saniralo bivši glinokop opekarne Boreci v Lukavcih, kjer je bilo ponovno potrebno veliko prostovoljnega dela članov društva ter »vaščanov Lukavec« za kar se jim društvo iskreno zahvaljuje za njihov trud pri urejanju vadbenega prostora.

Danes ima društvo odlične pogoje za svoje poslanstvo oz. šolanje psov. V 25 letih svojega obstoja društva je društvo organiziralo več državnih prvenstev v »Klasiki« - kakor tudi v »Agilitijy«. Leta 1995 so bili soorganizator drugega svetovnega prvenstva v sledenju »FH - PES - SLEDAR«, ki je bilo organizirano v termah Banovci; sledenje se je odvijalo na njivah kmetijskih kombinatov od Apač pa do Lendave.

V društvu se lahko pohvalijo, da imajo mnogo državnih prvakov v Klasiki in v Agilitijy.

Tekmovalci sodelujejo tudi na svetovnih prvenstvih, kjer dosegajo odlične rezultate.

Več o društvu, najdete na uradni spletni strani www.kin-drustvo-ljutomer.si.