Radenci: Javni poziv za izbor najlepše urejenosti

Vsako gospodinjstvo naprošeno za sodelovanje

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 20. avgust 2018 ob 08:34
Podelitev priznanj septembra 2017

Podelitev priznanj septembra 2017

Občinska komisija za ocenjevanje urejenosti krajev, naselij, okolice podjetij, ustanov, zavodov... na območju Občine Radenci je v okviru akcije »Moja dežela lepa in gostoljubna« objavila Javni poziv, ki so ga že prejela vsa gospodinjstva v občini, k oddaji kandidatur za izbor najlepše urejenega kraja, naselja, okolice podjetja, ustanove, zavoda... na območju Občine Radenci.

Komisija bo torej ocenjevala trajnostno urejenost kraja kot celote, posameznih manjših naselij, okolice podjetij, ustanov, zavodov... Te slednje tri pikice pa pomenijo, da je moč predlagati tudi posamezne stanovanjske hiše, vinogradniške kmetije, viničarije, vikende..., ker pač vseh posameznosti komisija ni naštevala.

Namen Javnega poziva vsem gospodinjstvom je v tem, da se spodbudi občanke in občane k skrbi za urejenost kraja bivanja in k zavedanju pomena urejenosti okolja celotne lokalne skupnosti. Zatorej lahko predloge kandidatur oddajo fizične (posameznice ali posamezniki) in pravne osebe z bivališčem oziroma sedežem v Občini Radenci. Prijave kandidatur na posebnem obrazcu (na hrbtni strani Javnega poziva vsem gospodinjstvom !) je treba oddati do 24. avgusta 2018 v turistični pisarni (TIC) Zavoda za turizem in šport Radenci na avtobusni postaji v Radencih.

Najboljši po izboru komisije, ki jo kot predsednik vodi Rade Bakračević, bodo nagrajeni s posebnim priznanjem Občine Radenci, ki se jih bo razdelilo na posebni prireditvi 29. septembra 2018 v Zdravilišču Radenci ob Svetovnem dnevu turizma in Svetovnem dnevu srca.



Več v Kultura in izobraževanje