Na srednje-evropskem pokalu v odbojki na mivki za mlade do osemnajst let, bo nastopilo skupno 20 ekip iz šestih držav

Zaradi nekaterih odpovedi sta posebno vabilo po priporočilu Andreja Tota, sicer trenerja v novem odbojkarskem prvoligašu, Ženskem odbojkarskem klubu Ljutomer, sprejeli Lisa Rosić / Nika Kosi, obe prav tako igralki ŽOK Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 24. avgust 2018 ob 09:34
Odbojka na mivki

Odbojka na mivki

V petek, 24. 8. in v soboto, 25. 8., bo v Murski Soboti na letnem kopališču na srednje-evropskem pokalu v odbojki na mivki za mlade do osemnajst let nastopilo skupaj 20 ekip iz šestih držav. Na štirih igriščih hkrati bodo nastopali najboljši mladi pari v odbojki na mivki iz Avstrije, Madžarske, Slovaške, Češke republike in Slovenije ter iz Cipra kot gostujoče države tega srednje-evropskega pokala. Nastopile bodo tudi štiri regijske ekipe, dve ekipi pri fantih in dve pri dekletih, ki se bodo imele priložnost pomeriti z vrstniki iz srednje-evropske regije.

V Mursko Soboto je že v četrtek, 23. 8., popoldne prispelo 20 najboljših mladih ekip do osemnajst let v odbojki na mivki. Avstrijo bosta zastopali dve ekipi fantov in ena ekipa deklet. Madžarska bo nastopila s tremi ekipami deklet. Iz Češke republike prihajata ekipa fantov in ekipa deklet. Slovaško bo zastopala ena dekliška ekipa. In kot gostujoča država se bo na srednje-evropskem pokalu predstavila ekipa fantov iz Cipra, ki že pridno trenira na igriščih soboškega kopališča.

Slovenijo bodo zastopali nekateri najboljši pari odbojke na mivki pri nas. Odbojkarska zveza Slovenije je pri fantih prijavila para: Toni Travnik / Tilen Založnik in Vid Ramšak / Luka Primik. S posebnim vabilom organizatorja, Cone.center Murska Sobota bodo nastopili Črt Rozman / Klemen Šen, ki letošnje poletje zaradi poškodbe še nista veliko nastopala in imata zdaj priložnost pokazati svojo kakovost. In zadnji trenutek sta posebno vabilo sprejela tudi Rok Možič / Jaka Udrih, serijska državna prvaka, ki sta na pravkar minulem evropskem prvenstvu v odbojki na mivki osvojila odlično 9. mesto. Fante bo vodil priznani trener iz Beltincev - Andrej Tot.

Organizator je omogočil nastop tudi nekaterim izbranim iz regije ob reki Muri. Tako bodo pri fantih nastopili Žan Vori / Val Krajcar in Žan Bedrač / Niko Kovačič, vsi iz odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad Pomurje. Fantje so kljub začetku dvoranske sezone, resno zastavili in po dogovoru z njihovim trenerjem v dvorani - Dejanom Fujsom, že opravili par treningov na prizorišču srednje-evropskega pokala.

Dekliška para, ki bosta zastopala Slovenijo sta: Iza Zbičajnik / Maja Marolt in Zala Špoljarič / Lana Žužek. Dekleta bo vodil uspešen trener mlajših selekcij, Goran Cestnik. Regijo bosta po posebnem vabilu zastopali sestri Ajda in Gaja Kuhar, ki sta lani izjemo uspešno nastopali, letošnjo poletno sezono pa sta z namenom sanacije poškodb izpustili. Obe sestri sta že zelo zavzeto opravili par treningov na mivki pod vodstvom novega trenerja iz Cone.center - Andreja Turka. Zaradi nekaterih odpovedi sta posebno vabilo po priporočilu Andreja Tota, sicer trenerja v novem odbojkarskem prvoligašu, Ženskem odbojkarskem klubu Ljutomer, sprejeli Lisa Rosić / Nika Kosi, obe prav tako igralki ŽOK Ljutomer.



Več v Šport