Oseba grozila s samomorom zaradi preteklih dogodkov v družinskem okolju

Policisti so bili obveščeno o domnevnih kršiti javnega reda in miru ter grožnjo s samomorom

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. avgust 2018 ob 17:55
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V četrtek, 23. avgusta, ob 11:22 uri so bili obveščeno o domnevnih kršiti javnega reda in miru ter grožnjo s samomorom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je oseba grozila s samomorom zaradi preteklih dogodkov v družinskem okolju, kršitve javnega reda in miru niso zaznali, oseba pa je bila hospitalizirana v PB Ormož.

Ob 16:30 uri so bili na kraju tatvine denarja v naselju Rakovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v dopoldanskem času iz nezaklenjene stanovanjske hiše odtujil denar. Z zbiranjem obvestil nadaljujejo ter bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju. Ob tem občane opozarjajo za samozaščitno ravnanje: zaklepanje stanovanj, hiš, primerno hranjenje gotovine in vrednejših predmetov, itd...

V petek, 24. avgusta, ob 9:00 uri so bili na kraju kaznivega dejanja Preprečevanje dokazovanja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je znana oseba prestavila mejna kamna na parceli. Opravljen je bil ogled kraja dejanja, po vseh zbranih obvestilih pa bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 19:50 uri so obravnavali poškodovanje pnevmatik na osebnem avtomobilu. Ugotovljeno je bilo, da si je voznik osebnega avtomobila na glavni cesti izven naselja Hum pri Ormožu poškodoval obe desni pnevmatiki na poškodovanem cestišču. Ob 21:10 so obravnavali enak dogodek v katerem si je voznik osebnega avtomobila na istem kraju poškodoval eno pnevmatiko. O poškodovanem cestišču je bilo obveščeno Cestno podjetje Ptuj. Dogodka so zaključili z uradnim zaznamkom.

V soboto, 25. avgusta, ob 11.23 uri so bili obveščeni o prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami v Središču ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik kolesa s pomožnim motorjem zaradi pretesnega prehitevanja kolesarke le-to s krmilom zadel v nogo, zaradi česar je tudi sam zapeljal na pločnik ter padel in tudi sam zadobil telesno poškodbo. Po opravljenem ogledu je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

Ob 14.05 uri so bili obveščeni o domnevnem vlomu in tatvini. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do nesporazuma med hčerko in očetom.

V nedeljo, 26. avgusta, ob 18.35 uri so v naselju Runeč obravnavali kaznivo dejanje Tatvine in Poškodovanje tuje stvari. Napisano bo poročilo na ODT. Ob 19.00 uri so v naselju Rucmanci obravnavali kršitev Javnega reda in miru. Ugotovljeno je bilo, da gre za lažno prijavo. Prijavitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob rednem delu bodo policisti opravljali nadzor prometa s poudarkom predvsem na vožnji pod vplivom alkohola in prekoračitvami hitrosti. Policisti pričnejo izvajati tudi aktivnosti v zvezi »začetka šolskega leta 2018/19«.

SOS

Če čutiš hudo duševno stisko ali imaš samomorilne misli, poišči strokovno pomoč v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč. Lahko se obrneš na svojega osebnega zdravnika ali na:

112 - Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)
116 123 - Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)
116 111 - TOM - telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)
01 520 99 00 - Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)
031 233 211 - Ženska svetovalnica - krizni center (24h/dan)

Pomoč za mlade je na voljo tudi na spletni strani To sem jaz.

Spletna postaja za razumevanje samomora: Živ? Živ!

Za odrasle so v zdravstvenih domovih brezplačno na voljo delavnice Podpora pri spoprijemanju z depresijo. Prav tako so na voljo brezplačna svetovanja v svetovalnicah Posvet:

  • 031 704 707, info@posvet.org - Psihološke svetovalnice Posvet v naslednjih krajih: Ljubljana, Kranj, Postojna, Nova Gorica, Murska Sobota, Slovenj Gradec, Sevnica in Koper (za naročanje pokličite od ponedeljka do petka med 12. in 19. uro)
  • 031 778 772, svetovalnica@nijz.si - Psihološki svetovalnici Posvet v Celju in Laškem (za naročanje pokličite od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro)


Več v Črna kronika