Dr. David Kraner iz Gornje Radgone novi tiskovni predstavnik Slovenske škofovske konference

Duhovnik dr. David Kraner je lani na Salezijanski papeški univerzi v Rimu uspešno zagovarjal svojo doktorsko nalogo z naslovom Družbena reprezentacija katoliške Cerkve v Sloveniji

Prlekija-on.net, četrtek, 30. avgust 2018 ob 09:25
Dr. David Kraner, foto: katoliska-cerkev.si

Dr. David Kraner, foto: katoliska-cerkev.si

Ob izteku letošnjega avgusta je nastopil pomembno službo tiskovnega predstavnika Slovenske škofovske konference (SŠK) dr. David Kraner. Duhovnik iz Ivanjševcev pri Gornji Radgoni David Kraner se je rodil 20. avgusta 1980 v Murski Soboti, duhovniško posvečenje pa je prejel 29. junija 2006 v murskosoboški stolnici. Od leta 2006 do 2009 je služboval kot kaplan v stolni župniji sv. Danijela v Celju, med letoma 2009 in 2011 je opravljal magistrski študij na Pontificia Università Lateranense ter dosegel magisterij iz pastoralne teologije, področje teološka komunikacija z naslovom Krizno komuniciranje v katoliški cerkvi - Primer poloma v mariborski škofiji. Med letoma 2011 in 2017 je študiral na Università Pontificia Salesiana, kjer je dosegel magisterij iz znanosti družbene komunikacije/licenza in Scienze della Comunicazione Sociale z naslovom Družba v mreži. Decentralizirana moč/Società in rete. Il potere decentralizzato.

Na isti univerzi je dosegel doktorat iz znanosti družbene komunikacije z naslovom Socialne reprezentacije Katoliške Cerkve na Slovenskem. Koncepti, drže in vpliv medijev, zaznani s strani publike/La rappresentazione sociale della Chiesa Cattolica in Slovenia. Dimensioni concettuali, atteggiamenti e influenza dei media percepita da parte del pubblico. 2. februarja 2017 je uspešno opravil zagovor in obrambo doktorata.

"Dr. Kraner je postulator za Božjega služabnika Danijela Halasa od februarja 2017 na rimski ravni ter od novembra 2017 je asistent na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani. Dr. Davidu Kranerju iskreno čestitamo in mu želimo obilo blagoslova pri delu", je dejal dr. Tadej Strehovec, Generalni tajnik SŠK.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje