»Štajerske novice« in »Agrar« kot povezovalca

Vsestranski uspeh Radeta Bakračevića in Božidarja Drinića

Filip Matko Ficko, petek, 31. avgust 2018 ob 09:07
Izmenjava podpisanih listin o sodelovanju

Izmenjava podpisanih listin o sodelovanju

Na predlog o navezavi vsestranskih stikov, ki sta ga predlagali Agencija »Agrar« iz Zrenjanina (urednik Božidar Drinić) in spletni časopis »Štajerske novice« iz Maribora (urednik Rade Bakračević), so bile 28. avgusta podpisane listine o sodelovanju med slovensko Občino Veržej (župan Slavko Petovar) in srbsko Občino Sečanj (zastopnica predsednika občine Liljana Kitić) ter med slovensko Občino Cerkvenjak (župan Marjan Žmavc) in srbsko Občino Odžaci (predsednica občine Latinka Vasiljković) v Vojvodini. To je bil podpis že enajste in dvanajste tovrstne oblike sodelovanja, kar bi naj po poznavanju nekaterih strokovnjakov bilo tudi že za vpis v znamenito knjigo rekordov Guinness.

Vsako leto v času pomurskega Radgonskega sejma opravijo svoj obisk številni kmetovalci iz Vojvodine v Republiki Srbiji. Tako je bilo tudi letos v dneh od 27. do 29. avgusta. Vsestransko podporo temu sodelovanju dajeta Gospodarska zbornica Vojvodine (Privredna komora Vojvodine), kot tudi Gospodarska in Kmetijska zbornica v Murski Soboti. In prav na sedežu Gospodarske zbornice Pomurja v Murski Soboti je 28. avgusta 30-člansko delegacijo iz občin Novi Sad, Sečanj, Nova Crnja, Odžaci in Sombor sprejel direktor Robert Grah ter predstavil dosedanje uspehe v teh severovzhodni slovenski regiji in načrte v prihodnje. Sledil je obisk vojvodinskih predstavnikov v Občini Veržej ter pozneje še v Občini Cerkvenjak.

Tokratni obisk gostov iz Vojvodine je bilo pravzaprav nadaljevanje dosedanje zelo uspešne aktivnosti pri povezovanju dveh narodov, ki spoznavajo širok spekter skupnih možnosti za vzpostavitev sodelovanja na gospodarskem, kulturnem in športnem področju. Kajti v minulih dveh letih je podobne listine o sodelovanju že podpisalo deset slovenskih in deset srbskih občin iz Vojvodine: Nova Crnja z Radenci, Čoka z Črenšovci, Novi Kneževac z Beltinci, Kovin s Cankovo, Srbobran z Gradom, Irig z Ormožem, Petrovac s Puconci, Bečej z Mursko Soboto, Žabalj s Tišino in Titel z Odranci.



Več v Gospodarstvo