Zaradi obilnega deževja poplavljene številne ceste, poplavlja tudi Ščavnica

Trenutno je najhuje v Kuršincih, kjer je glavna cesta poplavljena na okoli sto metrih, posedel se je tudi most proti Mali Nedelji in je neprevozen

Prlekija-on.net, torek, 4. september 2018 ob 08:433
Poplave v Prlekiji

Poplave v Prlekiji

V noči iz ponedeljka na torek je naše kraje zajelo obilno deževje, ki je že ponoči povzročalo številne nevšečnosti, v torek zjutraj pa so poplavljene številne ceste, meteorna voda pa zaliva kleti.

Trenutno je najhuje v Kuršincih, kjer je glavna cesta poplavljena na okoli sto metrih, posedel se je tudi most proti Mali Nedelji in je neprevozen. Tudi med Radoslavci in Branoslavci je zjutraj voda začela prodirati na ceste na številnih mestih, Ščavnica pa poplavlja pri Gajševskem jezeru. V Pristavi je vodostaj Ščavnice trenutno pri 300 cm.

V Drakovcih se je porušil most, voznik z vozilom zdrsnil v potok
Pri Gajševskem jezeru poplavlja Ščavnica

Voznik zdrsnil v potok

Že ponoči, ob 23.30 je v Vogričevcih zaradi obilnih padavin meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Vogričevci so izčrpali okrog sto kubičnih metrov vode iz kletnih prostorov dveh stanovanjskih hiš in očistili nanos blata.

Ob 0.08 je v Vogričevcih meteorna voda odnesla cestni propust. Zaradi tega je nastala nevarnost, da bo prišlo do vdora cestišča. Dežurni delavci Nograda iz Ljutomera so na tem delu cestišča zaradi varnosti postavili cestno zaporo.

Ob 1.10 je v Grabonošu, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Grabonoš so izčrpali okrog 200 kubičnih metrov vode.

Ob 6.14 se je v Drakovcih, občina Ljutomer, porušil most. Voznik, ki je takrat prečkal most, je z vozilom zdrsnil v potok. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, ki so zavarovali kraj nesreče in avto potegnili iz vode.

Ob 11.5 je v Bodislavcih, Sitarovcih in Kuršincih v občini Ljutomer meteorna voda zalila kletne prostore treh stanovanjskih hiš. Posredovali so gasilci PGD Mala Nedelja, ki so vodo prečrpali.

Ob 15.46 so v naselju Terbegovci, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, gasilci PGD Stara Gora po neurju počistili onesnaženo cestišče v dolžini 100 metrov.

V videu si lahko ogledate stanje nekaj po 7. uri v Kuršincih ter na cesti med Radoslavci in Branoslavci in reko Ščavnico v Cezanjevcih.



Več v Narava