Sprejem olimpijske junakinje Urške Potočnik

Sprejem Urške Potočnik v Radomerju

Dejan Razlag, nedelja, 29. avgust 2010 ob 17:583
Urška Potočnik in Aleš Vrbančič

Urška Potočnik in Aleš Vrbančič

V nedeljo, 29. avgusta, so pri gostišču Stari hrast v Radomerju, pripravili sprejem za judoistko Urško Potočnik in njenega trenerja Aleša Vrbančiča. Urška je članica judo sekcije TVD Partizan Ljutomer, ki je na letošnjih olimpijskih igrah mladih v Singapurju osvojila bronasto kolajno v kategoriji do 78 kilogramov.

Pred gostiščem je prleško junakinjo pričakala velika množica ljudi, ki so jo pozdravili z bučnim aplavzom. Urško so sprejeli Marjan Pihlar, predsednik KS Železne Dveri, ljutomerski župan Franc Jurša, Rajko Mlinarič, predsednik TVD Partizan Ljutomer, podpredsednik Judo zveze Slovenije Ernest Tanjšek in predsednik Športne zveze Ljutomer Alojz Vogrinec, nebo nad Radomerjem pa sta v njeno čast  preletela motorni zmaj in letalo Aerokluba Prlek. Od Občine Ljutomer in iz rok župana je prejela tudi nagrado 500 € za pomoč pri njeni nadaljni športni karieri, pravtako bo ŠD Stari hrast, del sredstev, ki so se zaslužile na sprejemu, podarilo Urški.

Urška je obiskovalcem opisala svojo pot do medalje in dejala, da se je v boju za tretje mesto rahlo poškodovala, poškodba pa ni hujše narave, tako da bo kmalu že normalno trenirala. Nato so Urški ob uspehu in rojstnem dnevu prinesli veliko torto, ki jo je razdelila med obiskovalce.


Več v Šport