Mladi so mlade nagovarjali »Bodimo aktivni!«

Erasmus+ mladinska izmenjava za 40 mladih iz Slovenije, Španije, Italije, Madžarske in Romunije

Prlekija-on.net, torek, 4. september 2018 ob 16:54
Izmenjava Erasmus+ »Bodimo aktivni!«

Izmenjava Erasmus+ »Bodimo aktivni!«

Pod vodstvom Konjeniškega društva KOPITO je 40 mladih iz Slovenije, Španije, Italije, Madžarske in Romunije od 25. 8. do 3. 9. 2018 skupaj soustvarjalo Erasmus+ projekt »BODIMO AKTIVNI!«. Iskali so metode, načine, motivacijske tehnike kako mladino privabiti k bolj aktivnemu in zdravemu načinu življenja.

Obiskali so Plesni klub Zeko, kjer je Dejan Zečević predstavil svoje začetke, uspehe in jim tudi pokazal nekaj korakov. Obiskali so tudi Nogometno šolo Mura, kjer so si ogledali mestni stadion Fazanerija in njihove prostore. Zack iz ZDA je mladim predstavil še nekoliko manj znan šport - Disc Golf. Posebna izkušnja, ki so jo doživeli je bilo jahanje in vožnja s kočijo.

En izmed najbolj zabavnih večerov s poudarkom na spoznavanju medkulturnosti držav je bil medkulturni večer, kjer so mladi spoznali različno kulinariko držav udeleženk.

Vsak večer so mladinsko izmenjavo nadgradili s kulturnim spoznavanjem držav udeleženk.

Mladi udeleženci so ob zaključku mladinske izmenjave predstavili program Erasmus+ Mladi v akciji, kako mlade vzpodbuditi k zdravemu in aktivnemu življenju in svoje končne izdelke. Fotografska razstava bo na ogled do 9. septembra 2018 v prostorih Dvorca Rakičan (predprostor Modrega salona).

Mladinske izmenjave Erasmus+ so odlične priložnosti za spoznavanje novih prijateljev iz Evrope in drugod, za pridobitev nove mednarodne izkušnje in širšega znanja. Več informacij o programu Erasmus+ dostopno tukaj.

Potek projekta in informacije o javnem predstavitvenem dogodku so dostopne na Facebook strani vodilnega partnerja Konjeniško društvo KOPITO.



Več v Družabno