V prometni nesreči dveh osebnih vozil, ena oseba poškodovana

Cesta je bila zaradi prometne nesreče 1 uro zaprta, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti

Prlekija-on.net, sreda, 5. september 2018 ob 07:57
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 31. avgusta, ob 10:00 so obravnavali tatvino kose na nitko v kraju Podgorci. Sledi zbiranje obvestil za neznanim storilcem.

Ob 10:21 so obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru v Ormožu. Ob 11:29 so v Ormožu obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog. Ob 19:00 so na Kogu obravnavali poškodbo ograjnega stebra, katera je nastala s strani neznanega voznika tovornega vozila.

Ob 21:32 so v Litmerku obravnavali dogodek. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda. Ob 00:57 so bili obveščeni, da se je v enem od lokalov na njihovem območju poškodoval gost. Ugotovljeno je bilo, da se je gost sam porezal po zlomljenem kozarcu.

V soboto, 1. septembra, ob 14:35 uri so obravnavali kaznivo dejanje grožnje. Po zbranih obvestilih bo na ODT Ptuj podana kazenska ovadba.

Moški napadel bivšo partnerko

V nedeljo, 2. septembra, ob 02:47 zjutraj so posredovali v Lunovcu, kjer je moški napadel bivšo partnerko. Evidentirali so kaznivo dejanje. Ob 9:50 uri so bili obveščeni o kaznivem dejanju poškodovanje tuje stvari. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom noči poškodoval vse štiri pnevmatike na kombiniranem vozilu v naselju Pavlovski vrh. Opravljen je bil ogled kraja dejanja, po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 15:50 uri so bili na kraju delovne nesreče v naselju Lešniški vrh. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je oseba pri delu poškodovala z motorno žago po levi nogi. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Splošno bolnišnici na Ptuju, zadobil je lahko telesno poškodbo. O dogodku bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 05.15 uri smo na ormoški obvoznici obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda

Goljufala pri tehtanju zelenjave in sadja

V ponedeljek, 3. septembra, ob 10:15 so policisti na območju naselja Grabe ustavili in kontrolirali prehitrega voznika, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in s poteklim prometnim dovoljenjem. Vozniku je bilo vozilo zaseženo in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o motornih vozilih in Zakona o voznikih.

Ob 10:16 so bili obveščeni o kaznivem dejanju Goljufija v trgovini na območju Ormoža. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je osumljena goljufala pri tehtanju zelenjave in sadja. Evidentirano je bilo kaznivo dejanje in bodo zoper osumljenko podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 15:23 so na Policijski postaji na Zapisnik o sprejemu predloga pregon evidentirali kaznivo dejanje Goljufija, katero je naznanil moški iz okolice Ormoža, ki je nameraval v tujini opraviti nakup vozila in bil pri tem ogoljufan. Po zbranih obvestilih in dokazih bodo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podali kazensko ovadbo.

Ob 17:13 so bili obveščeni o storitvi kaznivega dejanja Nasilje v družini, ki je bilo storjeno na območju Podgorcev. Po zbranih obvestilih in dokazih bodo na Okrožno državno tožilstvo zoper znano osebo podali kazensko ovadbo.

Ob 20:00 uri so bili s strani Policijske postaje Maribor II obveščeni, da so sprejeli kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilje v družini, katero se je zgodilo na območju Policijske postaje Ormož, v nadaljevanju so prevzeli obravnavno, opravili zaslišanje osumljenca ter izrekli ukrep prepovedi približevanja določeni osebi ali kraju. Zoper osumljenca bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 21:26 uri so bili obveščeni o domnevnem poskusu samomora, na kraju niso ugotovili nobenih znakov poskusa samomora, prav tako pa je na kraj bila napotena ekipa nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ormož. Opravljen je bil razgovor z osebo, katera je kasneje bila hospitalizirana v Psihiatrični bolnici Ormož. Dogodek so zaključili z uradnim zaznamkom.

V Cvetkovcih trčili osebni vozili

V torek, 4. septembra, ob 13.15 so bili obveščeni o prometni nesreči na glavni cesti Ormož - Ptuj v kraju Cvetkovci. Udeležena sta bila dva osebna avtomobila, ena udeleženka je utrpela lahke telesne poškodbe in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v SB Ptuj. Cesta je bila zaradi prometne nesreče 1 uro zaprta, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti.

Ob 17.26 so v Ormožu obravnavali poškodbo parkiranega vozila. Udeležencu je bilo izdano obvestilo od odstopa.

do vključno 7. 9. 2018 potekajo poostrene aktivnosti v okolici šol na območju Policijske postaje »varnost otrok in začetek šolskega leta«, ob rednem delu pa bodo policisti opravljali nadzor prometa s poudarkom na vožnji pod vplivom alkohola in hitrosti.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika