Radgončani odščipnili točko Odrancem, Veržej in Ljutomer zmagala

Odigran je bil 3. krog v 3. SNL - vzhod

Prlekija-on.net, sreda, 5. september 2018 ob 08:25
ŠNK Radgona - Odranci

ŠNK Radgona - Odranci

Tudi druga domača tekma radgonskih nogometašev v novem prvenstvu v 3. SNL - vzhod se je končala enako kot prva. Podobno kot proti Gradu so namreč varovanci trenerja Jožeta Sečkarja 1:1 remizirala proti prvemu favoritu prvenstva, ekipi iz Odrancev. Deževno vreme je botrovalo, da je na tekmi bilo nekoliko manj gledalcev, a prisotni so lahko spremljali zanimiv in predvsem borben dvoboj, ki se je končal z najbolj realnim izidom. Radgončani so uspeli odvzeti prvo točko v tem prvenstvu prvim favoritom prvenstva iz Odrancev.

Res je sicer, da so favorizirani gostje imeli več od igre, tudi posest žoge je bil večinsko na njihovi strani, a so se požrtvovalni in borbeni gostitelji le zasluženo "izvlekli". Vodstvu gostov, ki so resda jalovo napadali, je v 80. minuti pravzaprav botrovala mlaka vode, menda edina na celem odličnem terenu, ki je pred vrati Dragana Topića zadržala žogo in "iz igre vrgla" dva domača igralca. Na pravem mestu je takrat bil David Vinkovič, ki je z močnim strelom premagal nemočnega domačega vratarja. Toda to ni zlomilo borbenih gostiteljev, ki so kljub podrejenosti pritisnili proti vratom odranskega vratarja Darka Prša in se jim je napadalna igra pet minut pozneje obrestovala. Mitja Divjak je po lepem in hitrem napadu gostiteljev zadel za izenačenje in tudi močan pritisk varovancev Ferija Ciferja v zadnjih minutah ni prinesel spremembe rezultata.

ŠNK Radgona - Odranci 1:1 (0:0)
Stadion TŠC Trate, 80 gledalcev, glavni sodnik: Borut Janžekovič (Ptuj), pomočnika: Jernej Flajšman (Destrnik) in Lovro Mileta (Ptuj), delegat: Boris Jeneš (Lendava).
Strelca: 0:1 David Vinkovič (80.), 1:1 Mitja Divjak (85.)

ŠNK Radgona: Dragan Topić, Alen Klobasa, Borut Bračič (od 70. Aleš Lebar), Jan Klobasa, Kristjan Kolarič, Marko Horvat, Blaž Drašak (od 78. Mitja Adam), Borut Uhan, Aljaž Kocet, Luka Madon (od 89. Miha Cvetko), Mitja Divjak. Trener: Jože Sečkar.

Odranci: Darko Prša, Aleksander Jerebic, Mihael Suhač, Matej Vok, Aleš Kalamar, Nino Kociper (od 72. Kevin Car), Amadej Legen (od 72. Jure Lukač), Aljaž Casar, Tadej Čuk, Luka Pihler, David Vinkovič. Trener Franc Cifer. 

Ostali izidi 3. kroga v 3. SNL - vzhod: Veržej - Črenšovci 4:1 (2:0), Turnišče - Polana 1:0 (1:0), Hotiza - Grad 0:3 (0:1), Tromejnik Kuzma - Avto Rajh Ljutomer 2:3 (1:2).

Vrstni red: 1. Avto Rajh Ljutomer 7, 2. Odranci 7, 3. Veržej 7, 4. Turnišče 6, 5. Grad 5, 6. Polana 3, 7. Črenšovci 3, 8. Radgona 2, 9. Hotiza 1, 10. Tromejnik Kuzma 0.



Več v Šport