Gasilci PGD Velika Nedelja prevzeli novo gasilsko vozilo

Dopoldan je potekala Golažijada, popoldan pa je sledil slavnostni prevzem gasilskega vozila GVM-1

Prlekija-on.net, sreda, 5. september 2018 ob 14:07
Prevzem gasilskega vozila PGD Velika Nedelja

Prevzem gasilskega vozila PGD Velika Nedelja

PGD Velika Nedelja je v soboto, 1. septembra, pripravila prireditev Pozdrav jeseni, kjer je dopoldan potekala Golažijada, popoldan pa je sledil slavnostni prevzem gasilskega vozila GVM-1.

Golaž je kuhalo 15 ekip, ki so od organizatorja prejele meso in kruh, prostor za kuho ter pijačo dobrodošlice, vsaka ekipa pa si je sama priskrbela kotel, plin in gorilnik ter ostale sestavine. Komisija je ocenila vse golaže, zmagala pa je ekipa LD Velika Nedelja.

Sledila je slovesnost ob prevzemu gasilskega vozila GVM-1 za katerega so gasilci s pomočjo krajanov zbrali večino sredstev. Predsednik PGD Velika Nedelja Janez Špindler je povedal, da je vozilo stalo 25.281,00 evrov, nadgradja pa potem še dodatnih 4.306,00 evrov.

Na slovesnosti so zapele članice pevskega zbora Gasilske zveze Ormož, ki jih vodi Renata Horvat, zbrane pa so nagovorili predsednik PGD Velika Nedelja Janez Špindler, predsednik GZ Ormož in član poveljstva GZ Slovenije Dejan Jurkovič ter župan Občine Ormož Alojz Sok. Vozilo je blagoslovil domači kaplan Boštjan Koter.

Ključ novega vozila je županu prinesla mladinka Bena Munda, župan je nato ključ svečano izročil poveljniku PGD Velika Nedelja Dušanu Sercu, poveljnik pa vozniku Žanu Prejacu.

Zvečer je sledila še veselica z bogatim srečelovom, vse zbrane pa sta zabavala DJ DaLe ter ansambel Zreška pomlad.

Foto: Marjan Dovečar



Več v Kultura in izobraževanje