Srečanje starejših občanov in zakonskih jubilantov v Križevcih

Kljub deževnemu popoldnevu se je srečanja udeležilo več kot 220 oseb

Prlekija-on.net, sreda, 5. september 2018 ob 18:20
Srečanje starejših občanov in zakonskih jubilantov

Srečanje starejših občanov in zakonskih jubilantov

V torek, 4. septembra, je v vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru potekalo tradicionalno srečanje starejših občanov in zakonskih jubilantov, ki se ga je kljub deževnemu popoldnevu udeležilo več kot 220 oseb. Omenjena prireditev spada v sklop dogodkov letošnjega 20. občinskega praznika.

Prisotne sta nagovorila župan Občine Križevci mag. Branko Belec in križevski župnik Štefan Vinkovič.

Simbolično darilo je bilo podeljeno najstarejšemu prisotnemu občanu in občanki. Venčeslav Copot iz Ključarovcev in Angela Šijanec iz Zasad sta kljub častitljivim letom še zmeraj čila in zdrava ter se z veseljem udeležita vsakoletne prireditve.

Bisernoporočno listino sta iz rok župana prejela Marija in Franjo Gašparič iz Kokoričev, za skupnih 60 let odkar sta sklenila zakonsko zvezo.

Šest parov pa je prejelo zlatoporočne listine, za skupnih 50 let odkar so sklenili zakonsko zvezo. Letos zlato obletnico praznujejo Nada in Alojz Ostrc iz Kokoričev, Ljudmila in Franc Fifnja iz Grab, Jožefa in Jakob Šalamun iz Stare Nove vasi, Terezija in Franc Čolnik iz Lukavcev, Anica in Milan Vrbnjak iz Iljaševcev ter Olga in Franc Štuhec iz Vučje vasi. Vsi pari so si bili enotni, da so ljubezen, zaupanje, medsebojna pomoč in razumevanje partnerja tisti elementi, ki so najpomembnejši za ohranitev in spoštljiv odnos v zakonu.

V šotoru sta bila prisotna tudi Anton in Elizabeta Šijanec iz Bučečovcev, ki sta zakonsko zvezo sklenila pred 63 leti, in sta bila med prisotnimi par z najdaljšim zakonskim stažem.

Za glasbeni program je poskrbel Miran Čarni s petjem in na kitari ter Dani Rajh s petjem in harmoniko.

Druženje v šotoru se je nadaljevalo do večernih ur.



Več v Družabno