Naj... domačija 2010

20. laskavi naslov je osvojila družina Rantaša iz Bolehnečic

Branko Košti, ponedeljek, 30. avgust 2010 ob 20:421
Družina Rantaša z ministrom in županom

Družina Rantaša z ministrom in županom

Toplo pozno poletno sonce je pozdravilo množico Pomurcev in tudi prebivalcev ostalih predelov Slovenije, ki so se v nedeljo zbrali v Bolehnečicih. Domačini ene najlepših prleških vasi so v sodelovanju s Podjetjem za informiranje iz Murske Sobote in Občino Sv. Jurij pripravili zaključno prireditev 20. Vestnikove akcije Izbiramo naj… domačijo, saj je jubilejni dvajseti naslov pripadel domačiji Rantaševih iz njihove vasi.

Poleg številnih gostov se je prireditve udeležil tudi minister za lokalno samoupravo dr. Henrik Gjerkeš, ki je trem generacijam družine Rantaša podelil prestižno priznanje. V kulturnem programu so sodelovali Barbara Kavčič, glasbena skupina Bakhus, Zamurjenci in godba na pihala iz Sv. Jurija ob Ščavnici.

Prijazni domačini so obiskovalce obilno pogostili s pecivom in jabolki, na voljo so bile tudi kvasenice, krapci in ocvirkovice, vse pečeno v krušnih pečeh. Seveda ni manjkalo tudi mesnih dobrot in pristne kapljice. Vsem je bil omogočen tudi ogled domačije in modernih hlevov ter kmetijske mehanizacije.

Po uradnem delu je sledila zabava s hišnim ansamblom Avsenik, za njimi pa so pozno v noč obiskovalce zabavale Vesele štajerke.


Več v Družabno