Županja podpisala pogodbo za največjo investicijo v mandatu

V sklopu investicije »Ureditev infrastrukture v naselju Drbetinci« se bo uredil 1,5 kilometrski odsek v Drbetincih od križišča pri kapeli do naselja Čagona

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. september 2018 ob 15:52
Matija Čepon in Darja Vudler

Matija Čepon in Darja Vudler

V ponedeljek, 10. septembra, sta županja Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah Darja Vudler in komercialni direktor podjetja Lesnina MG oprema Matija Čepon podpisala pogodbo za projekt »Ureditev infrastrukture v naselju Drbetinci«.

Gre za največjo investicijo v tem mandatu in sicer se bo v sklopu investicije uredil 1,5 kilometrski odsek v Drbetincih od križišča pri kapeli do naselja Čagona. Dela po projektu zajemajo sanacijo ceste, odvodnjavanje in ureditev javne razsvetljave. Občina se je na tem območju prav tako dogovorila z elektrom, da se v del cestišča zemeljsko položi tudi cevna kanalizacija za nizkonapetostno elektro omrežje. V tem sklopu se bo izvedla tudi preplastitev javne poti Drbetinci - Toš v dolžini 244 metrov in modernizacija javne poti Drbetinci - Grdja v dolžini 184 metrov.

Občina ima za to območje že pripravljeno projektno dokumentacijo za izgradnjo kanalizacije, ki se bo izvedla na tem območju v naslednjih letih, v sklopu tega projekta pa se bodo položili vsi cevovodi kateri prečkajo cestišče, da ob izgradnji glavnega voda ne bo potrebno ponovno prekopavati cestišča.

Na tem območju je bila v prvi fazi v preteklih mesecih že urejena prevezava na 46 vodovodnih priključkov, prav tako je bilo na tem območju v lanskem letu zgrajeno optično omrežje.

Vrednost del po pogodbi znaša 350.272,46 evrov z DDV, predviden rok za končanje del je 4 mesece od uvedbe v delo, dela pa se bodo pričela izvajati še ta mesec.

Iz Občinske uprave so še sporočili, da občane naprošajo za strpnost in razumevanje pri izvedbi del, saj bo ob izvedbi večkrat potrebna delna in občasno tudi popolna zapora cestišča.



Več v Gospodarstvo