Rekreatur 2010

Kolesarjenje po Sloveniji

Karmen Razlag, sreda, 1. september 2010 ob 23:02
Ekipa

Ekipa

V dneh od 26. do 29. avgusta 2010, se je odvijal REKREATUR™. Gre za večdnevno ekipno kolesarjenje po Sloveniji z rekreativnim duhom in šarmom velikih profesionalnih dirk. In največja zanimivost Rekreatura je ta, da najboljši rezultat doseže ekipa, ki se čimbolj približa povprečnemu času vožnje vseh ekip. Torej ne manjka niti kalkuliranja, niti taktiziranja ... enim se obnese, spet drugim ne. Glavni namen vsega pa je, da se družimo in čim bolj uživamo.

Letos se je Rekreatur odvijal že petič in letošnjo traso je organizator (Studio OREH) speljal od Lendave preko Ptuja in Velenja v Kranj s skupno 357,7 km. Tokrat je bilo rekordno število udeležencev - 324 (82 kolesark, 182 kolesarjev, 34 spremljevalcev in 26 članov tehnične ekipe organizatorja). Ekipe sestavljajo min 4 do max 8 kolesarjev, letos je bilo ekip 41. Večina ekip ima tudi svoj 'support team'. Člani ekipe 'Beer junkies pa špricer chicks' smo se Rekreatura udeležili tretjič … in spet smo uživali ...

Skrb organizatorja, da nas varno in brez večjih poškodb pripelje v cilj, se je v nedeljo popoldne na Glavnem trgu v Kranju zaključila. Zmagovalci so člani ekipe 'Vampi Team'. Najljubša ekipa sponzorja pa je bila ekipa 'Legende'. To so vsi tisti, ki so bili na vseh petih Rekreaturih.

In doživeli smo vse, kar nam Rekreatur ponuja vsako leto … zanimive kontrolne točke, obilo druženja, odlično traso z veliko kolesarskih kilometrov in s tem premaganih višinskih metrov, od ravnice do gorskega cilja, od vročine do mraza, od sonca do sence, od vetra do dežja, … preizkušnje se vrstijo, so vsakič nekoliko drugačne in vsakič smo veseli, da jih premagamo. 

In z besedami organizatorja, 'Rekreatur se ne da opisati, treba ga je doživeti', se popolnoma strinjamo ...


Več v