Pridržali osumljenca in mu izrekli prepoved približevanja bivši partnerki in njeni hčeri

Pridržani je zahteval pregled pri zdravniku, po le tem pa je bil na podlagi napotnice prepeljan na pregled v Psihiatrično bolnico Ormož, kjer je bil hospitaliziran

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. september 2018 ob 18:22
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 7. septembra, ob 23.04 so bili obveščeni o sporu v družini v okolici Ormoža. Pri posredovanju so ugotovili, da so podani elementi za sum kaznivega dejanja nasilja v družini, zato so osumljenca pridržali, mu izrekli prepoved približevanja bivši partnerki in njeni hčeri. Pridržani je zahteval pregled pri zdravniku, po le tem pa je bil na podlagi napotnice prepeljan na pregled v Psihiatrično bolnico Ormož, kjer je bil hospitaliziran.

Ob 23.10 so bili obveščeni, da v enem od gostinskih lokalov v okolici Ormoža s hrupom motijo soseda. Ob prihodu policistov na kraj niso beležili hrupa. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po opravljenih razgovorih ustrezno ukrepali.

V soboto, 8. septembra, ob 16:05 so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v naselju Hardek. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v pravilno parkiran osebni avtomobil in ga poškodoval po prednjem levem delu. Zaključili so z uradnim zaznamkom.

Ob 17:40 uri so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije dogodek v naselju Podgorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila povozila psa, katerega lastnik na cesti ni imel pod nadzorom. Lastniku je na kraju bil izdan plačilni nalog.

V nedeljo, 9. septembra, ob 9:15 uri so bili obveščeni v vlomu v stanovanjsko hiši v naselju Rakovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v dopoldanskem času skozi okno vlomi v hišo, premetal prostore v hiši in jo zapustil. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju. Vse občane iz naselja Rakovci in Sv. Tomaža, ki bi karkoli vedeli o tem dejanju ali storilcu naprošajo, da jih o tem obvestijo.

Ob 19.36 so v Ormožu začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob rednem delu bodo policisti opravljali nadzor prometa s poudarkom predvsem na vožnji pod vplivom alkohola in prekoračitvami hitrosti.



Več v Črna kronika