Domače mesnine dobiš kar na kmetiji

Štelcarjevi v Kraljevcih po novem ponujajo domače mesne izdelke

Prlekija-on.net, četrtek, 13. september 2018 ob 13:03
Brigita Štelcar

Brigita Štelcar

Minuli konec tedna je bilo na kmetiji Brigite in Edvarda Štelcar v Kraljevcih, v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, nadvse veselo. Na kmetiji so se namreč zbrali številni njihovi sorodniki, prijatelji, sosedje in znanci, ki so s svojim obiskom počastili odprtje "Kmetije z dopolnilno dejavnostjo". Kot se za takšno prireditev spodobi, so Štelcarjevi poskrbeli za bogato pogostitev vseh obiskovalcev.

Zanimivo pa je, da je odprtje potekalo sproščeno, saj ni bilo nobenega rezanja traku, o njihovi novi, dopolnilni dejavnosti, pa nam je nosilka Brigita Štelcar, med drugim povedala: "Na naši kmetiji obdelujemo 18 ha zemlje. Ukvarjamo pa se s prašičerejo, saj tačas redimo 168 prašičev. Kmetijo in tako tudi dopolnilno dejavnost, formalno vodim jaz. Pri tem pa mi stoji ob strani cela družina, najprej mož Edvard, ki je zaposlen kot šofer avtobusa, moževa starša Helena in Edvard, ter tudi hčerka Ines in njen mož Davorin. Tu je še hčerka Nuša, ki je tudi voljna prijeti za vsako delo".

Brigita je vsem hvaležna, čeprav je sama nosilka dopolnilne dejavnosti in sploh kmetije, kajti brez pomoči vseh omenjenih nikakor ne bi zmogla tolikšnega dela. Za dopolnilno dejavnost so se sicer odločili, da bi del tistega kar pridelajo na kmetiji prodali kar na domačem dvorišču. Veseli se naša sogovornica, da pri urejanju potrebne dokumentacije ni imela kakih večjih težav. "Uradno je naša dopolnilna dejavnost odprta od 1. maja 2018. V naši »prodajalni« ponujamo suhomesnate izdelke iz svinjine in tudi sveže meso. Kot zahteva zakonodaja prašiče koljemo v klavnici Korošak v Grlavi", je še povedala Brigita Štelcar, ki obljublja, kako bodo skrbeli, da bodo njihovi izdelki čim bolj kvalitetni in bodo tako privlačili kupce. Ker so v ta projekt vložili veliko sredstev in truda, si želijo, da bi s to dejavnostjo poplačali stroške, ter tudi kaj zaslužili.

Omeniti kaže, da se je prireditve udeležil tudi župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici, Miroslav Petrovič, ki je sicer rojen v tej hiši, sedaj pa je bližnji sosed Štelcarjeve domačije. V svojem kratkem pozdravnem nagovoru je čestital Brigiti, tudi vsej Štelcarjevi družini, za tako smelo gospodarsko potezo, s katero so obogatili kmetijo, ki jo ohranjajo in razvijajo. Kot župan je vesel takega napredka kmetije, ki bogati ponudbo v občini, katera je že nekoč bila izrazito kmetijska. Župan Petrovič je nosilki dejavnosti Brigiti zaželel čim boljše prodaje mesnih izdelkov.

Foto: Ludvik Kramberger



Več v Gospodarstvo