Komisija zadovoljna z odzivom na razpis

Prispelo kar 36 predlogov za lepo urejenost okolja

Filip Matko Ficko, četrtek, 13. september 2018 ob 13:07
Priznanja jeseni 2017

Priznanja jeseni 2017

Komisija za ocenjevanje urejenosti krajev Občine Radenci (predsednik Rade Bakračevič, člani: Urška LukovnjakMarija SlavičZoltan Časar in Bojan Žnidarič) je letos v okviru tradicionalne vsakoletne akcije »Moja dežela lepa in gostoljubna« razposlala v vsa gospodinjstva v občini dopis, da lahko do 24.avgusta pošljejo svoje predloge, kdo si zasluži priznanje za lepo urejenost okolja.

Predlagalo se je lahko za priznanje kraje, naselja, okolice podjetij, ustanov, zavodov, seveda na območju Občine Radenci. Komisija pa je pri svojem delu ocenjevala trajnostno urejenost kraja kot celote, posameznih manjših naselij, okolice podjetij, ustanov, zavodov... pa tudi posameznih stanovanjskih objektov. Namen komisije, da spodbudi občanke in občane k skrbi za urejenost kraja bivanja in k zavedanju pomena urejenosti okolja celotne lokalne skupnosti, je bil vsekakor dosežen. Kajti komisiji je prejela kar 36 vlog oziroma predlogov, od katerih sta dva predloga bila namenjena tudi drugačnemu pogledu na ocenjevanje krajev.

Tako se je komisija po pregledu vseh prispelih predlogov odločila, da za obdobje 2017-2018 podeli šest posebnih priznanj Občine Radenci: dvoje zlatih, dvoje srebrnih in dvoje bronastih priznanj. Slovesna razglasitev odločitve komisije s podelitvijo priznanj bo ob 14. uri v soboto, 29. septembra, v Zdravilišču Radenci, ko se bo istočasno slovesno obeležilo Svetovni dan turizma (27. september) in Svetovni dan srca (29. september). Komisija za ocenjevanje urejenosti krajev Občine Radenci ob tem sporoča: »Prebivalci Občine Radenci poskrbimo za trajnostno - celoletno urejenost krajev v katerih živimo, se šolamo, delamo in se družimo.«



Več v Kultura in izobraževanje