Prijatelji in poslovni partnerji vinarja Puklavec Family Wines opravili 3. VIP trgatev

Kakšnih 150 izbranih prijateljev vina in poslovnih partnerjev družbe Puklavec Family Wines je pri več kot 300-letni zidanici Malek v vinorodnih jeruzalemskih goricah v Prlekiji, opravilo 3. VIP trgatev

Prlekija-on.net, petek, 14. september 2018 ob 16:02
3. VIP trgatev Puklavec Family Wines

3. VIP trgatev Puklavec Family Wines

Slovenska narodna pesem pravi: "Sezidal sem si vinski hram tam gori, kjer vinograd ‘mam. Če kdo prijat'ljev ima čas, naj pride k meni v vas. To sladko vince pijemo na sred' vinograda, z veseljem ga zaužijemo, k' tak dobrega nam dá." In tokrat se je kakšnih 150 izbranih prijateljev vina in poslovnih partnerjev družbe Puklavec Family Wines, odpravila "tja na vas", k več kot 300-letni zidanici Malek v vinorodnih jeruzalemskih goricah v Prlekiji, kjer je potekala 3. VIP trgatev. Bil je to še en nepozabni družabni dogodek, prava počastitev praznika, v času katerega oživijo vinske trte, in pravi užitek na sončni jesenski zgodbi s čudovitim razgledom in doživetjem, najprej na terasah vinograda ob Zidanici Malek na Svetinjah, nato pa na ploščadi, terasi in v kleti omenjene zidanice. Za sproščen ambient in slikanje celovite jesenske zgodbe je na svoj hudomušen in šaljiv način poskrbel Klemen Slakonja, ki je zapel nekaj lepih skupaj s svojim kvartetom. Gostitelji so pripravili tudi pravo kulinarično razvajanje v objemu vinogradov, za kar so poskrbeli odlični gostinci iz mariborske Nane Catering. Celotno glasbeno-kulinarično zgodbo pa so popestrili s pristnimi prleškimi pevci Kogovski dečki, ki so spremljali vinsko degustacijo nagrajenih vin v kleti Puklavec Family Wines, Ansamblom Opoj, ter simpatičnimi damami iz Aktiva kmečkih žena Kog, ki so ponudile odlične domače sladice.

Druga omenjena trgatev, lani septembra, ni bila popolna, saj so vremenske razmere poskrbele, da so morali zaposleni v družbi Puklavec Family Wines, sami potrgati tudi sploh skromni pridelek VIP vinograda, tokrat pa... lep in sončen, naravnost prečudovit dan v četrtek, 13. septembra, je v vinograde ob Zidanici Malek, privabil množično, izjemno pisano druščino ljubiteljev vrhunskega vina, ne le iz Slovenije temveč tudi iz Hrvaške, Velike Britanije, Poljske ipd. Pravzaprav jih je privabila družina Puklavec in zaposleni pri največjem slovenskem vinarju Puklavec Family Wines, ki obdelujejo vinograde z dobra dva milijona trsov, torej za vsakega slovenskega državljana po enega. Tokrat so medse povabili predvsem poslovne partnerje in prijatelje, ki so pred dobrimi štirimi leti zasadili "svoj vinograd", in vsi trsi so, glede na mladost, ponudili izjemen pridelek. Natrgano grozdje, približno dve toni ga je bilo, so prleški vinogradniki stisnili in ga bodo do prihodnje pomladi šolali, nato pa ga bodo "lastniki" tudi poskusili.

Slovenski vinar leta 2018 - Puklavec Family Wines, je sicer pred slabimi petimi leti na terasah vinograda ob Zidanici Malek izvedel zgodovinski dogodek, ko so prvič javno obnovili vinograd z 31.000 trsi. Pri sajenju novega vinograda so, kot rečeno sodelovali številni predstavniki podjetij in znani Slovenci, ki so si pri največjem slovenskem vinarju posadili svoje vinske trte sorte šipon. Vrli prleški vinogradniki vsako pomlad opravljajo rez omenjenih trt, letos pa je bila še tretja trgatev. V primerjavi z lansko "trgatvijo", ki je praktično ni bilo in je ostalo zgolj pri druženju, saj je narava sama "pobrala" grozdne jagode, je tokrat stanje bilo bistveno boljše. Že pred pričetkom trgatve, ko se je na veliko nazdravljalo z vrhunskimi vini, peninami in letošnjim moštom, ter seveda z odlično kulinariko, je vse zbrane nagovoril in pozdravil, Mitja Herga, direktor in glavni enolog kleti Puklavec Family Wines, ki je izrazil zadovoljstvo nad dosežki družbe. Dodal je, kako jim je narava letošnje leto bila nekoliko bolj naklonjena, a tudi letos jih je kar trikrat obiskala toča, ki je pridelek nekoliko zdesetkala, a so kljub temu zadovoljni s prinosi, ki jih je ponudilo kakšnih dva milijona trsov, ob tem so kar nekaj grozdja tudi odkupili. V imenu lastnikov iz družine Puklavec, je prisotne pozdravil lastnik in gospodar Vladimir Puklavec, ki ga je razveselilo, da se lahko druži z vsemi temi prijatelji vina in njegove družine. Posebej se je zahvalil sodelavcem, da tako pridno upravljajo s podjetjem. Posebno darilo, lep šopek in veliko arhivsko penino, letnika kot je sama, je prejela neutrudna Sonja Erčulj, vodja marketinga v družbi Puklavec Family Wines, ki naredi največji posel tudi pri organizaciji VIP trgatve.

Trgatve so se med drugim udeležila tudi župana občin Ormož in Središče ob Dravi, Alojz Sok in Jurij Borko, Vinska kraljica Slovenije 2018, Katarina Pungarčič, ki je že pred uradno trgatvijo prisotnim pokazala, kako se grozdje trga in pobira. Med prisotnimi smo opazili tudi nekdanjega odličnega nogometaša in slovenskega reprezentanta Saša Udoviča ter številne druge. Poleg odlične kulinarike in seveda vrhunskih vin, smo prisotni lahko poskusili tudi vrhunske koktajle, ki jih je zmešal dvakratni državni prvak v mešanju slednjih...



Več v Družabno