Otvoritev nove osnovne šole, vrtca in telovadnice v Stročji vasi

Največja investicija ljutomerske občine v zadnjih letih

Dejan Razlag, petek, 3. september 2010 ob 18:58
Slavnostni prerez traku

Slavnostni prerez traku

V petek, 3. septembra, so v Stročji vasi slovesno predali svojemu namenu novo osnovno šolo, vrtec in telovadnico, ki je največja investicija Občine Ljutomer v iztekajočem se štiriletnem mandatu. Slavnostni govornik na prireditvi je bil minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič, navzoče pa je najprej pozdravil ljutomerki župan Franc Jurša.

Župan je dejal, da je novogradnja največja investicija ljutomerske občine v zadnjem mandatu. Celotna investicija je znašala 4,3 milijona evrov, od tega je Ministrstvo za šolstvo in šport prispevalo dobrih 1,7 milijona evrov, iz občinskega proračuna je bilo namenjenih dobrih 2,3 milijona evrov, 310 tisoč evrov pa je bilo pridobljenih po Zakonu o financiranju občin.

Občina je z izgradnjo objekta pričela v letu 2008, objekt pa so pričeli uporabljati že z začetkom prejšnjega šolskega leta, vendar še takrat niso uporabljali nove opreme, zaradi pomanjkanja sredstev.

Na novo šolo in vrtec pa čakajo tudi učenci v Cezanjevcih, kjer imajo že odkupljena zemljišča in narejeno idejno zasnovo. Minister Lukšič je ob tem poudaril pomen gradnje šolskih objektov in ostale infrastrukture na vseh koncih Slovenije.


Več v Gospodarstvo