Izjava za javnost kandidata za župana Stanka Rojka o imenovanju častnega občana Občine Gornja Radgona

Prlekija-on.net, sobota, 4. september 2010 ob 17:39
Stanko Rojko

Stanko Rojko

Glede na predlog častnega občana Občine Gornja Radgona, se je odzval kandidat za župana stranke ZARES – nova politika OO Gornja Radgona, Stanko Rojko.

Stranko Rojko je ob tem povedal: »V razpisu za imenovanje častnega občana Občine Gornja Radgona je zapisano:

Naziv častni občan občine se podeli posamezniku za njegov izjemni prispevek na področju gospodarstva, znanosti, umetnosti, kulture, športa in humanitarnih ali drugih dejavnosti, ki imajo trajen pomen za razvoj, ugled in promocijo občine.

Pristojna komisija občinskega sveta, je kandidata za častnega občana predlagala s tremi glasovi ZA in dvema PROTI, torej je predlog nastal na podlagi preglasovanja in ne soglasne odločitve, ki se ob podelitvi tako visokih častnih nazivov opravičeno pričakuje.

Nosilci tega naziva se namreč postavljajo ob bok dr. Antonu Trstenjaku in msgr. Francu Puncerju.

V stranki ZARES – nova politika tako menimo, da je glede na to, da komisija ni glasovala soglasno in ker gre za osebno noto potrebno tajno glasovanje.

Občinski svet tako pozivamo, da na seji, kjer se bo odločalo o predlogu podelitve naziva častni občan, glasuje tajno in s tem prepreči morebitne strankarske pritiske ter omogoči članom občinskega sveta glasovanje po lastni presoji.«

Stanko Rojko
ZARES – nova politika

Več o imenovanju častnega občana si lahko preberete na: http://www.pomurjeinfo.si/novice/50-clanki/607-vinko-rous-castni-obcan-gornje-radgone


Več v Politika