Tujca nezakonito prevažala kar 107 pasjih mladičev

Po nestrokovni oceni bi tujca s prodajo psov zaslužila okrog 60.000 evrov

Prlekija-on.net, torek, 18. september 2018 ob 13:51
Nezakonit prevoz pasjih mladičev

Nezakonit prevoz pasjih mladičev

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so v petek, 14. septembra, ob 11.45 uri na avtocesti iz smeri Pinc proti Mariboru v bližini izvoza Gančani zaustavili in kontrolirali 45-letnega voznika tovornega vozila znamke Iveco in 50-letnega sopotnika, oba državljana Italije. Pri pregledu listin in zunanjosti vozila je bilo najprej ugotovljeno, da na vozilu ni veljavne vinjete, kot prometno dovoljenje pa je voznik izročil le kopijo, za kar mu je bila izrečena globa.

Nezakonito prevažata 107 pasjih mladičev, med katerimi je eden poginil

Med postopkom se je iz tovornega prostora vozila slišalo množično cviljenje živali. Voznik je bil pozvan, da odpre vrata tovornega prostora. V vozilu so bili nameščeni večji in manjši zabojniki. Pri pogledu v zabojnike je bilo v le-teh polno pasjih mladičev. Psi so bili stlačeni v zabojnike in zaprti v kletke, kjer ni bilo posod z vodo in hrano. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da tujca nezakonito prevažata 107 pasjih mladičev, med katerimi je eden poginil. Na vprašanja, če imata ustrezne papirje sta na vpogled dala le 18 potnih listov za pse.

Pse namestili v zavestišče za živali

Policisti so obvestili pristojno inšpekcijo VURS, ki je postopek prevzela in pse odvzela, ter jih namestila v zavestišče za živali. Podan je bil predlog pristojnemu prekrškovnemu organu Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Tujcema bo izdana odločba pristojnega prekrškovnega inšpektorja in globa v višini 800 evrov.

Po nestrokovni oceni bi tujca s prodajo psov zaslužila okrog 60.000 evrov.