V DOSOR-ju veselo zaplesali v zlato jesen

Septembrski, vinogradniško obarvan seniorski večer

Filip Matko Ficko, petek, 21. september 2018 ob 19:051
Vsi veseli ob zaključku večera

Vsi veseli ob zaključku večera

Prihod letošnje zlate jeseni v deželo so na terasi DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, proslavili s tradicionalnim seniorskim večerom glasbe, pesmi, plesa in zabave na DOSOR-jevi terasi. Bilo je to na tretji četrtek v devetem mesecu, 20. septembra, kajti že vrsto let so ti večeri na vsak tretji četrtek v posameznem mesecu. Pripravljajo in izvedejo ga DOSOR-jevi prostovoljci in tokrat so to bili: zunanja prostovoljka Marija Erveš in medicinska sestra Monika Vogrinec, stanovalka Ema Matijevič je donirala pecivo, a za glasbeni in pevski del je poskrbel »one man band« (en mož orkester) Štefan Sečko Legijaš, ki kot DOSOR-jev prostovoljec že vrsto let prihaja z Vaneče v Prekmurju.

Da v deželo prihaja jesen, je vidno že ob vhodu v DOSOR, kjer nas v tem času pozdravlja odlična jesenska dekoracija, a prostovoljka Marija Erveš je tokrat s seboj prinesla domače grozdje, sorto jurka s svojih brajd pri domačiji. Sladke modro-vijolične kroglice so udeleženke in udeleženci seniorskega večera kar hitro pozobali, a tega niso bili deležni tisti, ki so tokrat glasbo, pesmi in ples spremljali s svojih balkonov, tudi nekateri sosedi DOSOR-ja, z balkonov sosednjega bloka.

Pri glasbeniku Štefanu so si posamezni udeleženci zabavnega večera lahko naročali glasbo po želji. Nato so zaplesali v parih, v krogu, pa tudi plesno kačo so oblikovali. Plesni koraki na plesišču DOSOR-jeve terase so bili v glavnem v ritmu polke, valčka in tanga, a tudi melodije za kolo je Legijaš »pričaral«. K veliko znanim melodijam so lahko pritegnili vsi s svojimi glasovi, posamezniki pa so se Štefanu pridružili tudi pri mikrofonu.

Za ples niso bili prikrajšani vozičkarji, ob pecivu se je vsakemu ponudilo tudi kozarček »domačega«, za zaključek ob 21. uri, po treh krepkih zabavnih uricah, pa se je skupinica hrabrih objela ter skupaj zapela pesmico za lahko noč in v tokratno slovo.



Več v Družabno