Alen Bolkovič nastopil na svetovnem univerzitetnem prvenstvu v boksu

Alen Bolkovič iz BK Ljutomer si je zagotovil nastop v Rusiji z zmago na Državnem univerzitetnem prvenstvu v Ljubljani, v Rusiji ga je spremljal trener Petar Makovec

Prlekija-on.net, sobota, 22. september 2018 ob 20:121
Alen Bolkovič v Rusiji

Alen Bolkovič v Rusiji

Mesto Elista v Rusiji je od 1. do 6. septembra gostilo Svetovno univerzitetno prvenstvo v boksu 2018, ki se ga je udeležilo 22 delegacij z vsega sveta in na katerem je nastopil tudi slovenski reprezentant Alen Bolkovič iz Boks kluba Ljutomer.

Alen Bolkovič iz BK Ljutomer si je zagotovil nastop v Rusiji z zmago na Državnem univerzitetnem prvenstvu v Ljubljani. Svetovno univerzitetno prvenstvo je v tem letu gostila Elista. V Rusijo je Alena spremljal trener Petar Makovec.

Po prestanih zdravniških pregledih in tehtanju tekmovalcev je potekal žreb, s katerim so se oblikovali tekmovalni pari. V kategoriji do 91 kg je Alenu le-ta namenil reprezentanta Zhi Jun Sanga iz Tajvana, s katerim je Alen po deljeni sodniški odločitvi izgubil dvoboj.

Alen Bolkovič o tekmovanju pravi: »Celotno prvenstvo je bilo zares na visoki ravni in vrhunsko organizirano. Kar se same tekme tiče, sem s svojim nastopom zadovoljen, čeprav smo bili sprva prepričani, da bo zmaga šla v našo korist, so sodniki, kljub tesnemu rezultatu, zmago dosodili Tajvancu. Vseeno pa sem dokazal, da sem dobro pripravljen in lahko boksam z borci na najvišji ravni, čeprav bi določene aspekte tekme lahko izvedel veliko bolje. 
Po nastopu smo tako izkoristili še priložnost in se z ostalimi ekipami iz sveta (Nemčija, Litva, Francija, Moldavija) dogovorili za trening tekme ter tako nabirali novo znanje ter izkušnje za naprej. Zame je bila to odlična izkušnja, da z dvignjeno glavo gremo naprej, novim dosežkom nasproti



Več v Šport