Iz neznanega vzroka začelo goreti v drugem nadstropju, škode okoli 100 tisoč evrov

Pogled na pogorišče v Radencih je žalostno, od stavbe ni ostalo kaj veliko

Prlekija-on.net, torek, 25. september 2018 ob 09:121
Pogorišče Prekmurskega doma v Radencih

Pogorišče Prekmurskega doma v Radencih

Dan po požaru, ko je v Radencih zagorel Prekmurski dom, je pogled na pogorišče žalostno. Od stavbe, kjer je nekoč domovala Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci, zasebna lekarna, prostore pa je nudila tudi številnim društvom in organizacijam, ni ostalo kaj veliko. Glede na dotrajanost zgradbe in poškodbe ob požaru, pa bodo le-to verjetno morali v celoti porušiti...

Zgorelo celotno ostrešje in leseni stropi Prekmurskega doma v radenskem parku

Požar so ponoči omejili gasilci PGD Radenci - Boračeva, Šratovci, Kapela, Gornja Radgona, Vučja vas, Hrašenski vrh, Murska Sobota in Petanjci. Na kraju požarišča sta še gasilski društvi PGD Radenci - Boračeva in Janžev vrh, ki so s pomočjo gradbenega podjetja rušili dele objekta in jih postopoma gasili. Iz pogorišča se je v torek zjutraj še vedno dvigal dim.

Škode do 100 tisoč evrov

V požaru je zgorelo celotno ostrešje in leseni stropi zgradbe, ogled požara pa je bil opravljen v torek. Z ogledom kraja požara je bilo ugotovljeno, da je iz neznanega vzroka začelo goreti v drugem nadstropju stavbe, od koder se je požar razširil na celotno stavbo. Materialna škoda je po nestrokovni oceni med 80.000 in 100.000 evri. Točna materialna škoda bo znana po pridobitvi pisne prijave in ustrezne dokumentacije od oškodovane družbe.

Kriminalisti SKP PU Murska Sobota in policisti PP Gornja Radgona bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil in bodo po vseh zbranih obvestilih, o svojih ugotovitvah, obvestili ODT v Murski Soboti s kazensko ovadbo ali poročilom po 10. odstavku 148. člena ZKP.

Gasilci PGD Gornja Radgona pa so ob tem zapisali, da se je na intervenciji "spet pokazalo, da naše prošnje za opremo so vedno utemeljene! Ko smo od občine Gornja Radgona zahtevali nabavo košare in grabeža za naše tehnično vozilo smo bili s strani župana in občinske uprave uslišani. Včeraj je ta oprema, predvsem grabež, se zares dokazal kot opravičen zahtevek, saj smo namesto da bi pošiljali gasilce na streho da jo odkrijejo, le-to rešili z grabežom. Varnost je na prvem mestu!!!
In danes smo vabljeni na občinski svet, da razložimo svetnikom, zakaj rabimo sredstva za novo gasilsko avto lestev! Zato, da lahko pomagamo ljudem v stiski in pomagamo reševati življenja. Upamo, da bo prevladal razum in da bo sklep sprejet!
"

Foto: Filip Matko Ficko



Več v Črna kronika