Ribica je zaplavala, je dekle poškropila…

Tradicionalna »Ribičija je terapija« DOSOR-jevcev

Filip Matko Ficko, torek, 25. september 2018 ob 19:10
Veselje žensk ob ulovu: Ljudmila Gaber

Veselje žensk ob ulovu: Ljudmila Gaber

Zunanji prostovoljci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci (ambasadorka prostovoljstva Marija Erveš, spodaj podpisani ter prostovoljca - ribiča: Marjeta Lorber in Jože Robar), so v sodelovanju z medicinsko sestro Klaudijo Zemljič in njenimi sodelavkami v DOSOR-ju (Renata Plečko Radman in Ljudmila Gaber) izvedli tradicionalno jesensko aktivnost »Ribičija je terapija« pri Gustijevem ribniku v Boračevi. Bilo je to v torek, 25. septembra, med 9. in12. uro dopoldne.

Sodelovala je osmerica stanovalcev DOSOR-ja, ki so torej nekaj več kot dve uri (vmes je namreč bila tudi malica s toplim čajem) namakali trnke ter skupno ujeli 21 rib, ki so jih vrnili v vodo, v stilu ljudske pesmice: ... Ribica je zaplavala, je dekle poškropila... Vsi so prejeli pisna priznanja za udeležbo, prvi trije pa medalje: Smiljan Homec (devet rib) za prvo, Marjan Gašpar (štiri ribe) za drugo in Jože Glažar (tri ribe) za tretje mesto. Ostali so vsi ujeli po eno ribo: Jože UrankarDrago FujsVladimir Bezjak,Rafael Lapajne in Gabriel Driggs.

Priznanja so prejele tudi spremljevalke, ki so se udeležile športnega ribolova: Klaudija Zemljič (pet rib), Diana Pregl (tri ribe) - na počitnicah iz Avstralije, Ljudmila Gaber (ena riba) in Renata Plečko Radman (ena riba). Tako je bil rezultat tokratnega športnega ribolova v korist stanovalcev (bilo jih je tudi enkrat več !) 21 : 10 ! Organizatorka Marija Erveš pa si je tokrat zaslužila naziv »račja pastirica«, ker je skoraj ves dopoldan okrog Gustijevega ribnika nagovarjala tamkajšnjo jatico rac, da bi se z njimi fotografirala.



Več v Družabno