Preko 5000 vsak teden

Srečanje skupin za samopomoč

Filip Matko, torek, 7. september 2010 ob 14:19
Vinotoč Belak

Vinotoč Belak

V Zvezi društev za socialno gerentologijo Slovenije deluje že 560 skupin. Tako se vsak teden enkrat srečuje na različnih oblikah preko 5000 članic in članov teh skupin, ki jih usmerja 860 usposobljenih prostovoljk in prostovoljcev. Že od leta 2008 pa v Gornji Radgoni deluje Društvo za samopomoč Jutro, ki ga vodi Zora Borko.

V okviru tega društva deluje na področju Upravne enote Gornja Radgona kar šest skupin starejših za samopomoč.

Prvi ponedeljek v septembru, popoldne po 15. uri, so se članice in člani šestih skupin za samopomoč Društva za samopomoč Jutro zbrali na spoznavnem srečanju v vinotoču Belak na Radenskem vrhu. Iz Zveze društev za socialno gerentologijo Slovenije, s sedežem v Mariboru, sta se srečanja udeležili Danijela Zimšek Kralj in Petra Cerinšek, pod vodstvom svojih voditeljic in sovoditeljic pa je sodelovalo preko 40 udeleženk in udeležencev iz skupin za samopomoč. Zora Borko in Natalija Dolamič usmerjata skupino Sožitje (10 članic in članov), Irena Jančar in Sabina Polajžer pa skupino Jesenski cvet (10 članic in članov), ki delujeta na področju gornjeradgonske občine že od leta 2003. Od lanskega aprila dalje pa delujejo še štiri skupine. Skupino Mak v Apačah (8 članic in članov) usmerjata Irena Primožič in Dragica Sever, v Domu za starejše v Gornji Radgoni skupino Klepetuljčki (9 članic in članov) vodita Tatjana Potočnik in Eva Žula. V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, delujeta dve skupini: Izvir (10 članic in članov) usmerjata Anka Mauko in Andreja Čuk, skupino Zarja (10 članic in članov) pa vodita Andreja Klemenčič in Klaudija Zemljič.

Kot je na srečanju povedala Zora Borko, je osnovna nit v Društvu Jutro povezovanje in prijateljstvo, da obvelja njihov moto: Nikoli sam! Za prijetno popoldne ob glasbi in pesmi pa je skrbel harmonikar Robi Majerič iz Spodnjih Ivanjec.


Več v Družabno