Slovenija premagala Tunizijo z 1:0

Slovenija še na svetovnem prvenstvu Socca Cup ni rekla zadnje besede

Prlekija-on.net, sreda, 26. september 2018 ob 19:37
Slovenska reprezentanca

Slovenska reprezentanca

Druga tekma skupine je bila slovenski malonogometni reprezentanci na svetovnem prvenstvu Socca Cup le naklonjena. Po porazu na prvi tekmi proti Poljski so se reprezentanti na igrišče podali z dvignjeno glavo in z agresivnejšo igro premagali Tunizijo z 1:0, ko je že v 15. sekundi po podaji Jureta Kandareta zadel kapetan Boštjan Preskar. Rezultat je do konca tekme ostal nespremenjen, Slovenija pa se je veselila prvih treh točk v skupini H. Naslednja tekma, ki pa bo odločala tudi o napredovanju iz skupine, čaka Slovence jutri, in sicer v četrtek, 27. 9., ob 18. uri proti Omanu. Prenos tekme si lahko ogledate na 1. kanalu Šport TV.

Kapetan in strelec zadetka Boštjan Preskar je dejal: "Na tej tekmi smo agresivnejše zaigrali, kar se je pokazalo že takoj, saj smo zadeli za 1:0. Kamen se nam je odvalil od srca, kar pa je tudi botrovalo k zmagi. Upam, da bomo v takem slogu nadaljevali in se uvrstili iz skupine v nadaljnji del tekmovanja."

Selektor Miran Vovk pa je po tekmi dejal, da Slovenija še ni rekla zadnje besede. "Nismo sicer igrali kakovostno, smo pa pokazali srce, ki ga proti Poljski žal nismo. Agresiven začetek in predvsem odlične obrambe vratarja Erika Škodnika pa so nam prinesle tri točke, s katerimi ostajamo v igri. Seveda pa bo treba zmagati še jutri, če želimo napredovati iz skupine," je še dejal Vovk.