Ljutomerski gasilci na Sp. Kamenščaku odstranjevali sršene

Sršeni so se naselili v votlo in trhlo drevo ter ogrožali mimoidoče, saj je drevo stalo tik ob pločniku, kjer so se vsak dan mimo sprehajali tudi otroci v šolo in iz nje

Prlekija-on.net, sobota, 29. september 2018 ob 07:331
Odstranjevanje sršenov

Odstranjevanje sršenov

V petek, 28. septembra, so gasilci PGD Ljutomer na Sp. Kamenščaku odstranjevali sršene, ki so se tam naselili v votlo in trhlo drevo ter ogrožali mimoidoče, saj je drevo stalo tik ob pločniku, kjer so se vsak dan mimo sprehajali tudi otroci v šolo in iz nje.

Vhod v gnezdo na drevesu so zamašili že pred tednom, a so si sršeni ponovno našli pot iz gnezda in v njo, tako da ni preostalo drugega, kot da drevo, ki je bilo nevarno za okolico, v celoti odstranijo.

Ker je bilo drevo votlo več metrov po višini, so na drevesu najprej od spodnje strani zamašili vhod v gnezdo, nato pa podrli celotno drevo od zgoraj navzdol. Še prej in vmes so uporabili insekticidni sprej za uničevanje gnezd os in sršenov.

Akcijo odstranjevanja so gasilci pričeli okoli 19. ure, zaključili pa ob 22. uri. Ko so pospravili in počistili vso opremo pa je ura bila že krepko čez 22.

Letos je sicer bilo teh intervencij pri nas že veliko, ki jih večinoma opravljajo gasilci.



Več v Črna kronika