Pri Sv. Trojici zaigralo več kot 200 godbenikov

Srečali so se pihalni orkestri iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške

Prlekija-on.net, sreda, 3. oktober 2018 ob 18:34
Srečanje pihalnih orkestrov pri Sv. Trojici

Srečanje pihalnih orkestrov pri Sv. Trojici

Minulo, lepo in sončno nedeljo, na jesensko »Kvaternico«, ko praznuje župnija Sveta Trojica farno žegnanje, je v Sv. Trojici v Slovenskih goricah, bilo zelo veselo in razigrano. Celodnevno pestro dogajanje, kjer so stari in mladi našli nekaj zase, na stotine domačinov in gostov od blizu in daleč pa je uživalo v središču kraja, je začinil nepozaben "pihalni praznik". Kulturno društvo MOL Lenart, v okviru katerega deluje Pihalni orkester MOL, je namreč skupaj z občino Sv. Trojica v Slovenskih goricah, pripravilo srečanje pihalnih orkestrov iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške. Godbenike je sprejel organizator srečanja, član Pihalnega orkestra MOL Branko Novak, sicer tudi podžupan trojiške občine.

Nastop godbenikov se je pričel na Trgu Sv. Trojice, kjer so njihovemu igranju prisluhnili številni romarji, ki so se udeležili Trojiškega žegnanja. Od tam so pihalni orkestri, ob igranju v paradi odšli na osrednji del prizorišča, kjer se je, pod velikim šotorom na športnem igrišču OŠ Sv. Trojica, odvijal čudvit koncert, ki je navdušil vse prisotne. Kakor tudi ne, ko pa je za uvod prireditve, najprej nastopil združeni orkester, v katerem je nastopilo več kot 200 godbenikov iz petih orkestrov oziroma treh držav. Godbenike in občinstvo je pozdravil tudi župan občine Sv. Trojica, Darko Fras, ki je pohvalil organizatorja Branka Novaka, da je v Sv. Trojico, oziroma čudovite Slovenske gorice, pripeljal tako številno množico vrhunskih godbenikov.

Prireditev, katero sta povezovala radijska voditeljica Roma Drumlič in humorist Vinko Šimek-Jaka Šraufenciger, se je nadaljevala z nastopi sodelujočih orkestrov. Najprej domačega Pihalnega orkestra MOL iz Lenarta, nato pa so nastopali še: Godba veteranov Mengeš, Pihalna godba Markovci, Puhački orkester DVD Vrbovsko Hrvaška in Marktmusikkapelle St. Anna an Aigen Avstrija. Seveda pri Sveti Trojici nihče ni ostal žejen ali lačen, saj so organizatorji poskrbeli za pogostitev vseh udeležencev in obiskovalcev. Posebna poslastica je bil na ražnju pečeni vol, ob katerem so se mnogim cedile sline.

Foto: Ludvik Kramberger



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje