V okolici Ormoža obravnavali samomor

Opravljen je bil ogleda kraja, o dogodku pa bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju

Prlekija-on.net, petek, 5. oktober 2018 ob 17:41
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V sredo, 3. oktobra, ob 7:36 uri so bili obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti v naselju Bresnica, kjer je voznik trčil v srno, zato mu je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Ob 10:17 uri jih je oškodovanka iz okolice Ormoža obvestila, da ji je zmanjkal radijski sprejemnik. O zadevi bodo podali poročilo na Center za socialno delo.

Ob 16:09 uri jih je občanka iz okolice Svetega Tomaža obvestila, da ima poškodovano ključavnico vhodnih vrat stanovanjske hiše. Policisti niso ugotovili nobenega kaznivega dejanja, zato je bila zadeva zaključena s točko v poročilu policistov.

V četrtek, 4. oktobra, ob 9:50 uri so bili na kraju dogodka - samomor v okolici Ormoža. Opravljen je bil ogleda kraja, o dogodku pa bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 14:00 uri so opravili ogled kraja kaznivega dejanja tatvine na območju občine Središče ob Dravi. Ugotovljeno je bilo, da je bila odtujena večja količina gramoza. O dejanju so obveščali pristojne službe, po vseh zbranih obvestilih pa bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 19.00 so v Spodnjih Ključarovcih obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Po zbranih obvestilih bo na ODT Ptuj podana kazenska ovadba.

Med 1.10.2018 in 14.10.2018 bo policija izvajala poostrene aktivnosti za večjo varnost pešcev. Policija prav tako vse občane opozarja, da v primeru pospravljanja pridelkov s kmetijskih površin za sabo počistijo ceste v kolikor so jih onesnažili z blatom, saj jim v nasprotnem primeru grozi globa po Zakonu o cestah.

SOS

Če čutiš hudo duševno stisko ali imaš samomorilne misli, poišči strokovno pomoč v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč. Lahko se obrneš na svojega osebnega zdravnika ali na:

112 - Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)
116 123 - Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)
116 111 - TOM - telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)
01 520 99 00 - Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)
031 233 211 - Ženska svetovalnica - krizni center (24h/dan)

Pomoč za mlade je na voljo tudi na spletni strani To sem jaz.

Spletna postaja za razumevanje samomora: Živ? Živ!

Za odrasle so v zdravstvenih domovih brezplačno na voljo delavnice Podpora pri spoprijemanju z depresijo. Prav tako so na voljo brezplačna svetovanja v svetovalnicah Posvet:

  • 031 704 707, info@posvet.org - Psihološke svetovalnice Posvet v naslednjih krajih: Ljubljana, Kranj, Postojna, Nova Gorica, Murska Sobota, Slovenj Gradec, Sevnica in Koper (za naročanje pokličite od ponedeljka do petka med 12. in 19. uro)
  • 031 778 772, svetovalnica@nijz.si - Psihološki svetovalnici Posvet v Celju in Laškem (za naročanje pokličite od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro)


Več v Črna kronika